Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

SafePass και εμβολιασμός: Νέα μέτρα επί τάπητος

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκεύης θα συζητηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και τα κίνητρα για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Από τις εισηγήσεις που θα τεθούν στο τραπέζι ξεχωρίζει, η διεύρυνση επιβολής του safe pass και σε άλλους χώρους, πέραν των χώρων εστίασης και αναψυχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η εισήγηση αγγίζει ακόμη και χώρους που φιλοξενούν λιγότερα από 20 άτομα, όπως για παράδειγμα κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής.

Στο αυριανό υπουργικό θα ληφθούν υπόψη και οι εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας. Αναμένεται επίσης να γίνουν διευθετήσεις για αύξηση των κλινών ως συνέπεια της αύξησης των νοσηλειών που καταγράφεται στα νοσηλευτήρια τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι θα συζητήσουν με όλους τους εμπλεκομένους και το ενδεχόμενο να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους τους υγειονομικούς λειτουργούς στις κλειστές δομές στα πρότυπα της απόφασης που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση.

Πέραν των μέτρων, αναμένεται μετά το υπουργικό να ανακοινωθούν και κίνητρα προς τους νέους για ενθάρρυνση των εμβολιασμών. Το θέμα απασχόλησε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό.

Οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν:

  • Εισιτήρια για ταξίδια και ποδοσφαιρικούς αγώνες.
  • Εκπτώσεις σε προϊόντα εταιρειών.
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία να αποδέχεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού άλλων χωρών, δεδομένου ότι αφορούν εγκεκριμένα εμβόλια.
  • Οι κινητές μονάδες για εμβολιασμούς να σπεύσουν σε χώρους με αυξημένη κίνηση, όπως είναι οι υπεραγορές και τα εμπορικά κέντρα.
  • Καταγγελία προσώπων που αρνούνται να επιδείξουν το safe pass τους και όχι των επιχειρηματιών, υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης του υποστατικού δεν θα τους σερβίρει.

Ρόλο στη λήψη των τελικών αποφάσεων διαδραματίζει ο προβληματισμός των αρμοδίων για μεγάλες εστίες κορονοϊού που δημιουργούνται σε χώρους διασκέδασης και ιδιωτικά πάρτι νεαρών.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock
 

Διάβασε ακόμη