Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

“walk-in”: Πόσοι εμβολιάστηκαν σήμερα

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η προσέλευση λέει ο Υπουργός Υγείας, εξυπηρετήθηκαν 552 άτομα.

Η προσπάθεια για να θωρακιστούν όλοι οι συμπολίτες μας απέναντι στον φονικό ιό ενδυναμώνεται συνέχεια, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Όπως σημειώνει στην δήλωσή του με αφορμή την πρώτη μέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού “walk-in”, “η εφαρμογή νέων διαδικασιών για τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση των πολιτών για εμβολιασμό συνεχίζεται απρόσκοπτα κι έχει ήδη ενθαρρυντικά αποτελέσματα”.  

“Η ανταπόκριση κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in clinics) ήταν θετική και αυξημένη. Η προσέλευση από νωρίς το πρωί ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία για την συνέχεια. Είναι πάγια η θέση μας ότι οφείλουμε να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε και όλοι μαζί να ξανακερδίσουμε την ζωή μας πίσω, απαλλαγμένοι από κάθε ίχνος απειλής της Δημόσιας Υγείας”, σημειώνει ο Υπουργός. 

Σήμερα, ο αριθμός των εμβολίων που διατέθηκαν σε κάθε κέντρο ήταν μικρός, με στόχο να διασφαλιστεί ότι δεν θα έμεναν αδιάθετα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν, αναφέρει.    Όπως σημειώνει ο Υπουργός, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας και την γρήγορη εξάντληση των εμβολίων που διατέθηκαν, προβήκαμε σε ενέργειες και άμεσα δόθηκαν περισσότερα εμβόλια και συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί.   

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, από αύριο θα διατίθενται περισσότερα εμβόλια ανά κέντρο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερα άτομα, ενώ παραμένουμε σε εγρήγορση για την επέκταση του ωραρίου και την λειτουργία επιπλέον σημείων.  

“Αισθάνομαι την ανάγκη, για άλλη μια φορά, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας που εργάστηκαν σε γρήγορους ρυθμούς και είναι σε ετοιμότητα, αναπροσαρμόζοντας το πλάνο, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών”, καταλήγει ο Υπουργός.  Μέσω των κέντρων εξυπηρετήθηκαν σήμερα 552 άτομα παγκύπρια.  

Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν 150 εμβόλια στη Λεμεσό, 100 στη Λευκωσία, 101 στην Πάφο, 100 στην Αμμόχωστο και 101 στη Λάρνακα.   

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη