Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Θα κάνεις αυξητική μαστού; Δες πως θα επιλέξεις τις σιλικόνες σου

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να επιλέξεις το είδος σιλικόνης πριν κάνεις αυξητική μαστών.

Αρχικά πρέπει να πούμε πως η επιλογή θα πρέπει να γίνει μαζί με τον πλαστικό χειρουργό ο οποίος θα σε χειρουργήσει, θα έχει μελετήσει το σώμα και τις διαστάσεις σου και θα σου προτείνει αυτό που είναι καλύτερο για εσένα.

Ανάλογα με το σχήμα του ενθέματος, υπάρχουν δυο ειδών σιλικόνες. Οι στρογγυλές και οι ανατομικές. Οι στρογγυλές όπως λέει και το όνομα τους έχουν στρογγυλό σχήμα, ενώ οι ανατομικές είναι το γνωστό σε όλους σχήμα δάκρυ. Ανάλογα με το σχήμα που έχει ήδη ο μαστός σου και με το ποιό σημείο του μαστού θέλεις να προβάλει περισσότερο επιλέγεις την μία ή την άλλη. Σε πολύ μικρούς μαστούς, υποπλαστικούς μαστούς, η ανατομική σιλικόνη θα δώσει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα , διότι θα δώσει καλύτερο σχήμα. Εάν επιθυμείς να υπάρχει πιο έντονη προβολή στον άνω πόλο του μαστού, τότε η στρογγυλή σιλικόνη ενδείκνυται περισσότερο.

Διάβασε ακόμη – Η πλαστική χειρουργική δεν αφήνει ουλές – Σωστό ή λάθος;

Όσον αφορά το επίπεδο στο οποίο θα τοποθετηθεί η σιλικόνη, μπορεί να μπει σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Κάτω από τον μαζικό αδένα, κάτω από την περιτονία του μυός που βρίσκεται στο θώρακα σου, και κάτω απο τον ίδιο το μυ

Εκείνο το οποίο καθορίζει το επίπεδο που θα τοποθετηθεί είναι η δερματική πτυχή, δηλαδή πόσο πάχος έχει το δέρμα σε εκείνη τη περιοχή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα καλύπτεται καλά η σιλικόνη και θα έχει φυσικό αποτέλεσμα.

Αυτό που έχει σημασία να ξέρουμε είναι ότι κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σώμα και διαφορετικούς μαστούς. Οι ιδιαιτερότητες του κάθε μαστού τον καθιστούν ξεχωριστό από όποιοδήποτε άλλο. Η επιλογή της σιλικόνης χρειάζεται εξατομίκευση, καλή μελέτη του σωματότυπου αλλά και της επιθυμίας και των αναγκών της γυναίκας.

Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν μετά από τη πληροφόρηση που θα έχεις από το γιατρό σου και την σωστή ενημέρωση.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη