6 μύθοι και αλήθειες για το botox

Η Δρ.Μαρία Κασίνη Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, αναλύει όλους του μύθους που αφορούν το μπότοξ.

Το μπότοξ αποτελεί ανά το παγκόσμιο την πιο δημοφιλή και ελάχιστα επεμβατική Ιατρική και αισθητική θεραπεία, τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του, το μπότοξ δεν παύει να είναι ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται από διάφορες Ιατρικές ειδικότητες, με συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις. Για αυτό, πρέπει η χρήση αυτού να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένους Ιατρούς, δηλαδή από Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς.

Διάβασε ακόμη – Θεραπεία PRP για αντιγήρανση: Το μυστικό της νεότητας κρύβεται στο αίμα μας

Μύθος #1: Το μπότοξ παγώνει τις εκφράσεις του προσώπου.

Τι ισχύει:

Το μπότοξ μειώνει τις διάφορες συσπάσεις των μυών όπου είναι υπεύθυνοι για τις κινήσεις στο πρόσωπο και φέρει ως αποτέλεσμα να μειώνονται ή/και να εξαφανίζονται οι λεπτές γραμμές που δημιουργούνται. Σκοπός πάντα είναι το πρόσωπο να φαίνεται φρέσκο, ξεκούραστο και ανανεωμένο, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με την συνιστάμενη δόση, στα σωστά ανατομικά σημεία. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνεται από καταρτισμένους επαγγελματίες και να μην καταφεύγουμε σε άλλα άτομα για τις δελεαστικές τιμές που συναντούμε.

Μύθος #2: Μετά από πολλές εφαρμογές η αποτελεσματικότητα/διάρκεια του μπότοξ μειώνεται.

Τι ισχύει:

Αυτό που αληθεύει είναι πως η διάρκεια του μπότοξ είναι παροδική, πλήρως αναστρέψιμη και κυμαίνεται από 4 έως 5 μήνες κατά μέσο όρο, αλλά μια μικρή κινητικότητα πολλές φορές παρουσιάζεται από τον τρίτο μήνα. Για τον λόγο αυτό, η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται 3 με 4 φορές τον χρόνο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ισχύει πως μετά από πολλές εφαρμογές αυτού μειώνεται η αποτελεσματικότητα/διάρκεια του. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των θεραπειών που μπορεί να κάνει κάποιος, αντιθέτως η επανάληψη κάθε 4 με 5 μήνες έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη μείωση των ρυτίδων κάθε φορά, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια, έως και 7 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις!

Μύθος #3: Όταν κάποιος αποφασίσει πως θέλει να διακόψει το μπότοξ θα έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση γήρανσης.

Τι ισχύει:

Το πρόσωπο μετά την πάροδο δράσης του μπότοξ επανέρχεται στην πρώτιστη του μορφή, χωρίς να επιδεινώνεται η εικόνα του προσώπου του.

Μύθος #4: Το μπότοξ αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες.

Διάβασε ακόμη – 3+1 δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής

Τι ισχύει:

Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και στην Κύπρο, η αισθητική δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Η γήρανση δεν κάνει εξαιρέσεις, οπόταν και το δικαίωμα “αντιμετώπισης” αυτής  αποτελεί επιλογή σε όλους μας.

Μύθος #5: Το μπότοξ απευθύνεται περισσότερο στις πιο μεγάλες ηλικίες.

Τι ισχύει:

Το μπότοξ είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέτρο αντιμετώπισης της γήρανσης σε πιο νεαρές ηλικίες (25 χρονών περίπου). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβραδυντική δράση στην διαδικασία της γήρανσης.

Μύθος #6: Το μπότοξ εξαφανίζει τις ρυτίδες σε κάθε ηλικία.

Τι ισχύει:

Σε περιπτώσεις όπου έγιναν μόνιμες οι ρυτίδες με χαλάρωση του δέρματος, το μπότοξ θα προσφέρει μια πιο φρέσκια και ανανεωμένη όψη του δέρματος, αλλά δεν μπορεί να κάνει και θαύματα!

Ευχαριστίες στη Δρ.Μαρία Κασίνη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο.  Κλινική Bellissimo Λάρνακα – Γιάννου Κρανιδιώτη 20-22, Τ.Κ. 6047, Λάρνακα, Τηλ.: 24840888, Facebook: Bellissimo Clinic CY, Instagram: @bellissimocliniccy, website: https://bellissimocliniccy.com

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη