Τα μυστικά του facelift και οι καινούργιες τεχνικές από τον Δρ. Νεόφυτο Δημητριάδη

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης απαντά σε όλα τα ερωτήματα.

Η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης αντανακλάται στην εσωτερική ενέργεια του ανθρώπου και τον βοηθά να νιώθει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ο Δρ. Νεόφυτος Δημητριάδης, μας μιλά για το facelift και τις νέες τεχνικές, χάρη στις οποίες μειώνονται τα σημάδια της γήρανσης και το πρόσωπο αποκτά τη σφριγηλότητά του και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και διακριτικό.

Τι είναι το facelift και τι αλλάζει στο πρόσωπο;

Το facelift αποκαθιστά το νεανικό σχήμα του προσώπου. Δεν διορθώνει τον τόνο ή τη δομή του δέρματος, τα μάτια, τη μύτη ή τα βλέφαρα. Για αυτά τα σημεία εφαρμόζονται άλλες τεχνικές. Τα πιο πολλά facelift διορθώνουν το μέσο και κάτω μέρος του προσώπου και όχι το μέτωπο. Το μέτωπο διορθώνεται με μια άλλη χειρουργική προσέγγιση που ονομάζεται ανόρθωση φρυδιών. Ένα από τα κυριότερα στοιχεία επιτυχίας του facelift είναι η απόδοση του σωστού όγκου στο πρόσωπο. Μαζί με το facelift συνήθως προχωράμε και σε αύξηση του όγκου του προσώπου, κυρίως στην περιοχή των ζυγωματικών οστών με την εναπόθεση αυτόνομου λίπους – τοποθετείται ενέσιμα και δίνει ένα τόνο σφριγηλότητας.

Ποιες είναι οι καινούργιες τεχνικές στο facelift;

Η σύγχρονη ιατρική έχει προχωρήσει στις μικροεπεμβατικές χειρουργικές. Έτσι και στην αισθητική χειρουργική προσώπου, κυρίως στο facelift οι σύγχρονες τεχνικές αφορούν μικρές επεμβάσεις κάτω από μερική ή τοπική αναισθησία, ώστε η επούλωση-ανάρρωση να είναι γρήγορη και το άτομο να επιστρέφει άμεσα σχεδόν στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς του.

New style lift, μια νέα και αποτελεσματική τεχνική.

Μια καινούργια τεχνική είναι το new style lift. Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή τεχνική facelift, η οποία διορθώνει το κάτω του μέρος του προσώπου και το λαιμό, περιορίζει τις τομές του χειρουργείου σε ενδοωτικές και πίσω από τα αυτιά, μειώνοντας σημαντικά τα εμφανή σημάδια του ουλώδους ιστού. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας αυτή η χειρουργική πράξη μπορεί να γίνει και στο γραφείο. Είναι μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 90 λεπτά, ο χρόνος ανάρρωσης είναι γύρω στη μία βδομάδα, ο ασθενής δεν χρειάζεται να μείνει στην κλινική αλλά μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του την ίδια μέρα. Με αυτή την τεχνική πραγματοποιείται διείσδυση στους βαθύτερους ιστούς του προσώπου,  όπου τραβώντας την περιτονία που βρίσκεται κάτω από το δέρμα επαναφέρουμε το πρόσωπο στο αρχικό σχήμα, αφαιρούμε τα σημάδια γήρανσης, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε χειρουργικές τεχνικές κατά τις οποίες ανοίγουμε μεγάλους κρημνούς με αύξηση του κινδύνου νέκρωσης του δέρματος. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μια σύγχρονη μικροεπεμβατική χειρουργική με πολύ καλά αποτελέσματα.  

Από ποια ηλικία συστήνεται σε κάποιο άτομο να κάνει facelift;

Από νεαρότερες ηλικίες γιατί ο ασθενής όσο πιο νέος και υγιής είναι τόσο η επουλωτική διαδικασία είναι καλύτερη και αποφεύγονται σημαντικές επιπλοκές στο χειρουργείο. Αφού λοιπόν το χειρουργείο είναι μικρότερο γιατί η δερματοχάλαση είναι περιορισμένη, ανάλογα και το κόστος είναι χαμηλότερο. Σε νεαρότερες ηλικίες τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, αποκτούν ξανά μια νεανική εμφάνιση στο πρόσωπο και μπορούν να απολαύσουν το αποτέλεσμα περισσότερο από κάποιους ασθενείς που δέχονται αυτό το χειρουργείο σε μεγαλύτερη ηλικία.  Το άτομο μπορεί να κάνει facelift από την ηλικία των 45 με ιδανικότερη την ηλικία των 50.

Σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζεται το new style lift;

Διορθώνει κυρίως την περίσσεια δέρματος στις περιοχές κάτω από το χείλος, την περίσσεια δέρματος κάτω από τον λαιμό, την ελαστικότητα του δέρματος αφού ανορθώνοντας το δέρμα αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και έτσι το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό. Αποκαθιστά το σχήμα του προσώπου σε νεανικότερες μορφές και σε συνδυασμό με την αποκατάσταση όγκου με την εναπόθεση λίπους στο μέσο τμήμα του προσώπου ο ασθενής έχει μια πιο νεανική και φρέσκια όψη.

Πόσο διαρκεί το facelift;

Το facelift βασικά διορθώνει τους ιστούς και επαναφέρει τον ασθενή σε μια πιο φυσική νεανική μορφή. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη γήρανση και την εξέλιξή της. Φυσικά ο ασθενής αφού διορθωθεί η υπάρχουσα χαλάρωση του δέρματος θα συνεχίσει μετά να ακολουθεί τον ρυθμό γήρανσης. Έτσι, μια καινούργια ανόρθωση παρειών και facelift εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η κληρονομικότητα, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η έκθεση στον ήλιο, οι σκελετικοί παράγοντες, οι δομές των οστών της γνάθου, αν υπάρχει μικρογναθία, ρετρογναθία, ρετρογενία, κτλ. Συνεπώς, η διάρκεια του facelift συνδέεται με πολλούς παράγοντες. Σε νεαρή ηλικία τα άτομα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα του facelift για ένα χρονικό διάστημα πέραν των 10 ετών. Μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς με μεγαλύτερο και αυξημένο ρυθμό γήρανσης μπορεί να χρειαστούν επανορθωτικό χειρουργείο σε μικρότερο χρονικό διάστημα, περίπου στα 5 χρόνια.

Ενέχουν κάποιο κίνδυνο αυτές οι τεχνικές; Τι πρέπει να προσέξει το άτομο μετά από ένα τέτοιο χειρουργείο;

Τα χειρουργεία αυτά θεωρούνται πολύ ασφαλή, αφού οι επιπλοκές είναι πολύ περιορισμένες και μικρές. Σίγουρα κάθε χειρουργική επέμβαση εμπεριέχει κάποιους κινδύνους, όπου ο ασθενής θα πρέπει να συνυπολογίζει, πριν μπει στο χειρουργείο. Μετά το χειρουργείο οι ασθενείς περιορίζονται για μια βδομάδα λόγω του οιδήματος που ακολουθεί.

Για το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να γίνει και συνδυασμός τεχνικών;

Για να πετύχει κάποιος τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα πρέπει να συνδυάζεται το new style lift μαζί με την εναπόθεση λίπους για αποκατάσταση του όγκου στο μέσο του προσώπου κυρίως στις περιοχές των ζυγωματικών. Αυτή η σύγχρονη τεχνική μικροεπεμβατικής χειρουργικής γίνεται με τοπική αναισθησία. Σε χρόνο 60-90 λεπτών διορθώνονται τόσο το κάτω μέρος του προσώπου όσο και ο λαιμός πετυχαίνοντας μια εξαιρετικά ικανοποιητική επανόρθωση της δερματοχάλασης του προσώπου. Πολλές φορές μπορεί να συνδυαστεί με τεχνικές όπως λέιζερ. Έτσι, βελτιώνεται και το δέρμα που μπορεί να είναι επηρεασμένο από τον χρόνο, από περιβαλλοντικούς παράγοντες, την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα κ.ά.

Εν κατακλείδι, το facelift αποτελεί μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση για την ανανέωση και “αναγέννηση” του προσώπου. Δεν βελτιώνει μόνο την εμφάνιση αλλά ενισχύει και την αυτοεκτίμηση του ατόμου με σημαντική επίδραση στη διάθεσή του η οποία γεμίζει με ενέργεια και αισιοδοξία.

 

Ευχαριστίες στο Δρ. Νεόφυτο Χ. Δημητριάδη, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου, www.cyprusfacialsurgey.com, email: info@cyprusfacialsurgery.com, ndemetriades@cytanet.com.cy, Instagramcyprusfacialsurgery, FacebookCyprus Facial Surgery, Neophytos Demetriades1

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη