Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Θεοδώρα Μακρή: Η ιδιοκτήτρια του Just Letters Stationery μας δίνει 3+1 λόγους για να αποκτήσουμε ένα ημερολόγιο με τη νέα χρονιά

Που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

Της Νικόλ Ζένιου

Το Just Letters Stationery είναι από τα αγαπημένα μας κυπριακά brands και αυτό γιατί διαθέτει τα πιο κομψά stationery της αγοράς που ταιριάζουν στην καθημερινότητα των γυναικών που αγαπάνε τη μόδα, το στυλ και την μίνιμαλ αισθητική. Πίσω από τη δημιουργία του βρίσκεται η Θεοδώρα Μακρή, η οποία είναι make-up artist, και ίδρυσε το brand σε μια προσπάθεια της να αποκτήσει το ιδανικό ημερολόγιο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της.

“Ως λάτρης των stationery, ήθελα να έχω το ιδανικό diary, το οποίο θα ήταν ημερήσιο, θα κάλυπτε τις περισσότερες ώρες της μέρας, θα με παρακινούσε να συνεχίσω να δουλεύω πάνω στους στόχους μου και θα με ενέπνεε να δουλέψω σκληρά.”

“Πάντα ονειρευόμουν να ξεκινήσω κάτι δικό μου, κάτι που θα με εκφράζει και όπου θα μπορούσα να βάλω όλες μου τις ιδέες και εμπνεύσεις σε αυτό. Τα stationery είναι κάτι που πάντα λάτρευα, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η χρονιά μου εάν δεν είχα καινούρια diary και τετράδια. Ένα καινούργιο diary πάντα με κάνει να νιώθω σημαντική, να θέλω να κάνω την επόμενη μέρα καλύτερη από την προηγούμενη.”

Εμείς μιλήσαμε μαζί της για να μας δώσει πολύτιμες συμβουλές για το πώς να οργανωθούμε σωστά για τη νέα χρονιά και με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ένα από τα πράγματα που μας ανάφερε είναι το vision board.

Κάθε τέλος του χρόνου η Θεοδώρα δημιουργεί το vision board της για τον επόμενο χρόνο. “Πάντα προσπαθώ να το κάνω μαζί με τους φίλους μου έτσι ώστε να δημιουργήσουν και αυτοί το δικό τους vision board εξηγώντας τους πόσο βοηθητικό είναι να αρχίζεις τον καινούργιο χρόνο προγραμματίζοντας σωστά.”

Future Perfect

“Σαν brand, έχουμε πολλούς στόχους στο μυαλό μας αλλά με το τέλος του 2021 έχουμε προγραμματίσει τους στόχους μας για το 2022 στο δικό μας vision board. Ένας από τους κυριότερους μας στόχους είναι να μπορέσουμε να πάρουμε το Justletters επίσημα στο εξωτερικό, με πιθανές συνεργασίες στην Αγγλία, Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Επίσης, θα θέλαμε να κάνουμε το δικό μας pop-up shop για τα ερχόμενα Χριστούγεννα, το οποίο θα είναι Justletters-themed όπου θα μπορούμε να γνωρίσουμε όλους μας τους πελάτες και να τους εξυπηρετήσουμε αυτοπρόσωπος. Δουλεύουμε σε πολλά νέα projects και προϊόντα, που δεν μπορούμε να αποκαλύχουψε ακόμα αλλά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ένας τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός στόχος είναι να οργανώσω το γάμο μου για το 2023.”

Ακολουθούν 3+1 πολύτιμες συμβουλές για το πώς να πετύχεις τους στόχους σου με τη χρήση ενός ημερολογίου, από τη Θεοδώρα:

1. Vision board: Η δημιουργία ενός vision board μέσα από το ημερολόγιο σουείναι απαραίτητη, αφού μας βοηθά να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσουμε όσα έχουμε κατορθώσει τον τελευταίο χρόνο και πόσους από τους στόχους μας έχουμε πραγματοποιήσει. Στην εποχή μας, με τη πολυάσχολη καθημερινότητα, όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα που απλά πρέπει να σταματήσουμε μια στιγμή, να αναλογιστούμε και να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει.

2. Κατάγραψε τις σκέψεις σου: Πρέπει να βάλουμε σωστά τις προτεραιότητες μας, βάζοντας την πέννα στο χαρτί. Είναι η αίσθηση ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν γράφεις τα πράγματα κάτω.

3. Προϋπολογισμός: Το Daily Diary, το ημερολόγιο σου, είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για να κτίσεις το δικό σου προϋπολογισμό, να γίνεις πιο προσεχτική με τις οικονομίες, τα εισοδήματα και τα έξοδα σου.

4. Έμπνευση: Επίλεξε ένα ημερολόγιο που θα σε εμπνέει μέσα από αποφθέγματα. Το Daily Diary του Just Letters Stationery, εκτός από το ότι είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και προσαρμόζεται στην καθημερινότητα σου, συμπεριλαμβάνει και motivational quotes που στόχο έχουν να σε ενδυναμώνουν, να σε κάνουν να νιώσεις σημαντική και να πιστέψεις πως μπορείς να κατορθώσεις όλους τους στόχους που έχεις καταγράψει.    

Διάβασε ακόμη