Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Less is more: Διακριτικά αποτελέσματα με τη σύγχρονη πλαστική χειρουργική

H πλαστικός και ογκοπλαστικός Δρ. Γεωργία Κουλέρμου σου εξηγεί πώς να πετύχεις φυσικό αποτέλεσμα με την πλαστική χειρουργική.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να φοβούνται να προβούν σε θεραπείες ή επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Εκείνο που τις φοβίζει περισσότερο είναι η υπερβολή, το ότι η γυναίκα χάνει τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά της, χάνει τη φυσικότητά της.

Διάβασε ακόμη – Η επίδραση της απώλειας βάρους στις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής

Όταν επιθυμούμε να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας είναι σημαντικό να προβαίνουμε σε αλλαγές ουσιαστικές οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλες, ούτε και τέτοιες που να αλλοιώνουν αυτό που πραγματικά είμαστε. Πρέπει οι αλλαγές αυτές να απευθύνονται στη βελτίωση της υγείας και του παρουσιαστικού μας.

Η πιο επιτυχημένη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής είναι αυτή που δεν μπορεί κάποιος να τη διακρίνει ξεκάθαρα. Βλέπουμε πως έχει γίνει αλλά δεν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που την έχει κάνει. Ανεξάρτητα για το αν μιλάμε για χειρουργικές επεμβάσεις, ή για ενέσιμες θεραπείες μπότοξ, ή υαλουρονικά, δεν πρέπει η αλλαγή που γίνεται να είναι υπερβολική.

Διάβασε ακόμη – Summer beauty: Ποιες ενέσιμες θεραπείες μπορείς να συνεχίσεις μέσα στο καλοκαίρι

Τι σημαίνει αυτό;

Όταν περπατάς στο δρόμο δεν πρέπει να είσαι αυτή που έκανε χείλη, ή που έβαλε ζυγωματικά, ή που έκανε μπότοξ. Πρέπει να είσαι αυτή με τα ωραία χείλη, με το όμορφο, το λαμπερό και ξεκούραστο πρόσωπο.

Οι υπερβολικές αλλαγές με τη παρέμβαση της πλαστικής χειρουργικής ήταν ένα χαρακτηριστικό μιας άλλης εποχής που ήθελε τη γυναίκα να φαίνεται και να χαρακτηρίζεται χωρίς ψεγάδια.

Τώρα πια αυτό που ζητά η κάθε γυναίκα και που είναι και η καινούργια τάση της πλαστικής χειρουργικής είναι να έχουμε φυσικά αποτελέσματα, διακριτική βελτίωση που προσφέρει μια φρεσκάδα και ξεκούραση όσον αφορά το πρόσωπο, χωρίς υπερβολές. Παγωμένα πρόσωπα, αυτά που δεν έχουν ούτε ηλικία ούτε και συναισθήματα, ήταν για πολλά χρόνια θέμα συζήτησης για τον χώρο της ομορφιάς.

Αυτό που τώρα πια θεωρείται και είναι η καινούργια τάση, είναι το less is more“, δηλαδή, να μεγαλώνουμε όμορφα, με τις παρεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής διατηρώντας τη φυσικότητα, τη φρεσκάδα, και την ομορφιά μας, αυτός είναι ο στόχος.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη