Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Σταύρη Μελέκκη: “Πίσω από κάθε κόσμημα, κρύβεται μια ιστορία”

Η επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων, μας μιλά για το πάθος της για τα κοσμήματα και όσα κάνουν το Melekkis Jewellery να ξεχωρίζει.

Μεγαλώνοντας στο κοσμηματοπωλείο των γονιών της, έμαθε από μικρή κάθε λεπτομέρεια για τα κοσμήματα που στη συνέχεια εξέλιξε μέσω των σπουδών της. Η αγάπη και η αφοσίωσή της για τους πολύτιμους λίθους, την οδήγησαν στο να σχεδιάζει αποκλειστικές συλλογές για το Melekkis Jewellery, με μοναδικές δημιουργίες που παραμένουν διαχρονικές και κάνουν όσους τις φορούν να νιώθουν μοναδικοί. Η επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων, μας μιλά για το πάθος της για τα κοσμήματα και όσα κάνουν το Melekkis Jewellery να ξεχωρίζει.

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον χώρο του κοσμήματος;

Οι γονείς μου, Γεώργιος και Εύα, ξεκίνησαν το Melekkis Jewellery το 1979 και εγώ μεγάλωσα στο κατάστημα μαζί τους, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Οι γονείς μου, μου μεταλαμπάδευσαν την αγάπη τους για το κόσμημα, με αποτέλεσμα και εγώ να ξεκινήσω από πολύ μικρή να σχεδιάζω κοσμήματα, προσπαθώντας να απορροφήσω κάθε γνώση από τους ίδιους. Μεγαλώνοντας λοιπόν, η επιλογή στις σπουδές μου ήταν μονόδρομος. Η μεγάλη μου αγάπη για το κόσμημα με οδήγησε στο να θέλω να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ σε ότι αφορά αυτό τον τομέα. Μετά το πτυχίο μου στο Business A dministration και Marketing, πήρα το πτυχίο μου στο Jewellery Design και στη Γεμολογία στο GIA στην Ιταλια. Τελειώνοντας τις σπουδές μου άρχισα να σχεδιάζω αποκλειστικές συλλογές για το Melekkis Jewellery.

Διάβασε ακόμη – Μαρία Γονατά: Μιλά για τη φιλοσοφία του πολυκαταστήματός της, “House of Angels”

Ποια είναι η διαδικασία για τον σχεδιασμό ενός κοσμήματος;

Καταρχάς, όλα μας τα σχέδια είναι μοναδικά φτιαγμένα με αγάπη και πάθος. Ξεκινώντας από τους πολύτιμους λίθους γίνεται ο σχεδιασμός του κοσμήματος. Στη συνέχεια γίνεται το τρισδιάστατο σχέδιο και τέλος γίνεται η κατασκευή η οποία είναι 100% χειροποίητη. Ο στόχος μας είναι να δημιουργούμε μοναδικά κομμάτια, κάνοντας τους πελάτες μας να νιώθουν ξεχωριστοί, φορώντας τις δημιουργίες μας τις οποίες θέλουμε να χαίρονται για πάντα.

Tι είναι αυτό που κάνει το brand σας να ξεχωρίζει;

Αυτό που ξεχωρίζει το Melekkis Jewellery είναι η αυθεντικότητα, η αγάπη και το πάθος μας για αυτό που κάνουμε. Δημιουργούμε για τον καθένα ξεχωριστά κοσμήματα με βάση το γούστο και φυσικά το budget που θέλει ο καθένας να διαθέσει. Η εμπειρία μας σε συνδυασμό με τις γνώσεις που έχουμε μας βοηθούν να δημιουργούμε κοσμήματα καθημερινά για όλη την Κύπρο και φυσικά για το εξωτερικό. Πίσω από κάθε κόσμημα κρύβεται μια ιστορία. Οι ομορφότερες αναμνήσεις μένουν για πάντα αφού η αξία του χρυσού και των διαμαντιών (πολύτιμων λίθων) είναι διαχρονική και οικογενειακό κειμήλιο που περνά από γενιά σε γενιά.

Στη συλλογή σας μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη γκάμα από πολύτιμους λίθους και μονόπετρα. Πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει το δακτυλίδι των ονείρων του;

Το μονόπετρο και οι βέρες είναι ένα σύμβολο αγάπης και δέσμευσης μεταξύ δυο ανθρώπων. Σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή ενός ζευγαριού, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια συλλογή η οποία διατίθεται στα καταστήματά μας. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι μπορούμε να φτιάξουμε το μονόπετρο για την κάθε κοπέλα ξεχωριστά όπως ακριβώς το έχει ονειρευτεί. Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή κεντρικού διαμαντιού. Με την εμπειρία και το πτυχίο μας από το GIA μπορούμε να καθοδηγήσουμε στη σωστή επιλογή του διαμαντιού με βάση τα 4 Cs, την ποιότητα, το χρώμα, το κόψιμο και το βάρος του διαμαντιού. Στη συνέχεια το επόμενό βήμα είναι η επιλογή του σχεδίου που επιθυμεί η κάθε γυναίκα όπου υπάρχει η δυνατότητα να το δει τρισδιάστατό και να κάνει τις αλλαγές που θέλει με βάση το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ίδια. Σημαντικό στοιχείο, είναι επίσης το γεγονός ότι το δαχτυλίδι μπορεί να γίνει ακριβώς με βάση το budget που θέλει να διαθέσει ο κάθε πελάτης. Τέλος, θα γίνει η κατασκευή η οποία είναι 100% χειροποίητη αποκλειστικά για την κάθε γυναίκα.

Διάβασε ακόμη – Νάντια Μπουλέ: Μιλά στην Madame Figaro για το δίπλο της ρόλο στη συναυλία Disney 100

Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.melekkis.eu. Μάθετε περισσότερα και μείνετε ενημερωμένοι για το Melekkis Jewellery μέσω Facebook και Instagram.

Διάβασε ακόμη