Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

3 κουρέματα για κοντά μαλλιά που “σμιλεύουν” το πρόσωπο

Κομψά κουρέματα που “δημιουργούν” γωνίες στο πρόσωπο.

Ένα κούρεμα έχει την ικανότητα να μεταμορφώσει στην κυριολεξία ένα πρόσωπο, αφού “αλλάζει” μεμιάς το πώς δείχνει. Ανάλογα το στιλ που θα επιλέξεις, μπορείς να δώσεις έμφαση στο βλέμμα ή στα χείλη, να καμουφλάρεις τυχόν ρυτίδες και λεπτές γραμμές, ακόμα και να πετύχεις ένα εφέ λίφτινγκ ή την ψευδαίσθηση γωνιών στο πρόσωπο. Κι αυτό γιατί το μαλλί μπορεί να αναδείξει ή να καλύψει τα χαρακτηριστικά με όποιον τρόπο θέλουμε, ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διάβασε ακόμη – Κάλια Ελευθερίου: To καλοκαιρινό χρώμα που διάλεξε για το πεντικιούρ της

Έτσι, αν έχεις πιο στρογγυλεμένο πρόσωπο ή πρόσωπο χωρίς (έντονες) γωνίες και θες να το κάνεις να δείξει πιο σμιλεμένο και λεπτό, όπως τα πρόσωπα των μοντέλων που θαυμάζεις, μπορείς να το κάνεις με ένα από τα παρακάτω κουρέματα.

#1. Με long bangs

Τα long bangs είναι μακριές τούφες μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο δεξιά κι αριστερά, συνήθως κομμένες σε διάφορα layers για ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα μαλλιά αλλά και όγκο και κίνηση. Συχνά, το φιλάρισμα γίνεται και σε όλα τα μήκη των μαλλιών, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία, αν και δεν είναι απαραίτητο. Η χωρίστρα ωστόσο γίνεται αυστηρά στη μέση και όχι στο πλάι, ώστε να είναι οι αφέλειες ισόποσες και να δείχνουν σωστές. Αυτές οι αφέλειες κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο σμιλεμένο και αδύνατο, αφού πλαισιώνουν όμορφα τις γωνίες του και τραβώντας όλη την προσοχή στο βλέμμα και στο χαμόγελό σου.

#2. Με κοντό pixie και φραντζάκια

Το κοντό, androgynous cut με διακριτικό φιλάρισμα αλλά και φράντζάκια που πλαισιώνουν το πρόσωπο μπορεί να δείξει πολύ σέξι – ενώ δείχνει το πρόσωπο πολύ πιο λεπτό και με γωνίες, αφού το αναδεικνύει στο έπακρο την ίδια στιγμή που οι φραντζούλες κρύβουν όσο πρέπει μερικά σημεία του.

Διάβασε ακόμη – Tenniscore: Το νέο fashion trend που επηρεάζει και τα μαλλιά μας

#3. Με ένα (ασύμμετρο) καρέ και πλαϊνή φράντζα

Το κοντό μήκος στα μαλλιά έχει την τάση να κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο λεπτό, ενώ και τα layers χαρίζουν ένα βάθος που δίνει την ίδια ψευδαίσθηση. Σκέψου ότι ένα πιο φλατ, μονότονο κούρεμα “βαραίνει” το πρόσωπο και συνήθως το κρύβει. Ταυτόχρονα, οι φράντζες ή οι αφέλειες καμουφλάρουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο μέτωπο και στο πόδι της χήνας, μιας και πέφτουν στο μέτωπο και στα μάτια. 

Διάβασε ακόμη