Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ilona Garamvolgyi: Μιλά αποκλειστικά στη Madame Figaro για την υποψηφιότητα της στις Δημοτικές Εκλογές

Το όραμα της για μια καλύτερη Λευκωσία.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Η Ilona Garamvolgyi είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες make-up artists στην Κύπρο με πολύχρονη πείρα και γεμάτο portfolio στο χώρο της ομορφιάς. Πολλές είναι οι επώνυμες Κύπριες (και όχι μόνο) που εμπιστεύονται τα έμπειρα χέρια της αφού είναι σίγουρες ότι το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ τους θα είναι εκθαμβωτικό και μοναδικό.

Με αφορμή την υποψηφιότητα της στις Δημοτικές Εκλογές του Ιουνίου την συναντήσαμε και μας μίλησε για όλα θα ήθελες να μάθεις.

Eίστε μια από τις καλύτερες make up artist του νησιού μας. Έχετε επιμεληθεί το μακιγιάζ πολλών επώνυμων από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και της Paris Hilton. Πριν λίγες ημέρες κάνατε γνωστή την υποψηφιότητα σας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας. Ποιο ήταν το κίνητρο;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σας λόγια! Σίγουρα δεν προέκυψε αυτή η απόφαση από την μια στιγμή στην άλλη. Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό καθώς θα ήθελα να βοηθήσω να βελτιωθούν κάποια σημαντικά προβλήματα, ειδικά στην Λεωφόρο Μακαρίου. Τα περισσότερα προβλήματα τα είχα αντιληφθεί στο lockdown. Συζήτησα με τον Μάριο Καρογιάν και το αποφάσισα από κοινού. Επί ευκαιρίας θα ήθελα να του πω ευχαριστώ και δημόσια που μου εμπιστεύτηκε μια θέση στο ψηφοδέλτιό του, ως υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος.

Ποιοι άνθρωποι σας παρότρυναν;

Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα όλοι ήταν δίπλα μου, κυρίως ο σύζυγός μου, Tiago Gomez. Έχω θέληση και δύναμη και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο.

Ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Λευκωσίας; Και ποιες λύσεις προτείνετε; 

Λόγο του καταστήματος μου στην Λεωφόρο Μακαρίου καθημερινά συζητώ με τους πολίτες τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οραματίζομαι μια πόλη με έργα που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των φιλοξενουμένων της που πηγαινοέρχονται καθημερινά σε αυτήν. Χρειάζεται να δημιουργηθούν περισσότερα πάρκα και παιδότοποι, όμως με τις σωστές πρόνοιες.

Ποια είναι τα κύρια ζητήματα που θέλατε να επιλύσετε στην Κύπρο του σήμερα;

Έχω πάρα πολλές σκέψεις. Θα προτιμούσα να μην πούμε πολλά, αλλά σίγουρα, θα βάλω τη δική μου… “πινελιά” ώστε να γίνει η Λευκωσία μας ακόμη πιο όμορφη.

Πιστεύετε ότι τα πρόσωπα που μας εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο παίζουν σημαντικό ρόλο με την πολιτική τους στις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας;

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώ παίζει μεγάλο ρόλο στην κάθε πόλη. Η λέξη σύμβουλος έχει μεγάλη βαρύτητα αφού είναι αυτός που μπορεί με μια συμβουλή να απογειώσει την ποιότητα ζωής πολλών κατοίκων.

Θεωρείτε πως οι γυναίκες έχουν φωνή στο πολιτικό στερέωμα

Ξέρω ότι παγκοσμίως οι γυναίκες στο πολιτικό στερέωμα έχουν φωνή. Όσον αφορά την Κύπρο ακόμα θέλουμε δουλειά. Είναι μικρό το ποσοστό των γυναικών μέσα στην πολιτική. Θα ήθελα να πιστεύω ότι στο μέλλον θα αλλάξει αυτό και θα υπάρξουν περισσότερες.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους που θα πάνε στις κάλπες στις 9 Ιουνίου;

Ο κόσμος γνωρίζει, δεν χρειάζεται να πω κάτι. Έχουν τη δύναμη στα χέρια τους. Ίσως η κίνησή μου να διεκδικήσω θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας να ξάφνιασε μερικούς, ωστόσο θέλω να δώσω φωνή στους δημότες και να εργαστούμε όλοι μαζί για μια πιο προσβάσιμη και φιλόξενη για όλους, πόλη.

Τι ρόλο έχει η οικογένεια στη ζωή σας;

Η οικογένεια μου είναι πάνω απ’ όλα! Δυστυχώς βρίσκομαι πάρα πολλές ώρες στη δουλειά και δεν μπορώ να είμαι όσες ώρες θέλω με το παιδί μου. Θυσιάστηκα στη δουλειά μου αφού και τα σαββατοκύριακα απουσιάζω από το σπίτι. Ευτυχώς όμως ο άντρας μου με βοηθάει πολύ.

Ποια γυναίκα έχετε ως πρότυπο;

Η μητέρα μου φυσικά! Είναι πάρα πολύ δυναμική γυναίκα και πάντα την έβλεπα και την θαύμαζα. Αγαπώ σε αυτήν, την καλοσύνη της και που πάντα βοηθάει τους ανθρώπους γύρω της χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα.

Το μότο ζωής σας;

Never give up.

Διάβασε ακόμη