Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Cyprus Eating Awards: Αυτά είναι τα 89 υποψήφια εστιατόρια

O μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου ξανά μαζί σας.

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, επιστρέφει για 19η χρονιά, για να επιβραβεύσει τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού και η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso.

Ο θεσμός των Cyprus Eating Awards, που διοργανώνει το Check In Cyprus, στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και στην επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η πολύχρονη εμπειρία καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό Κυπριακό θεσμό, που αναμφίβολα διακρίνεται και γνωρίζει την εστίαση στο νησί.

Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και σεφ των εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών και υπηρεσιών καθώς και τη τιμή, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, τα οποία κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Κάθε χρόνο, οι κατηγορίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις τελευταίες τάσεις που παρατηρούνται στον τομέα της εστίασης τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η ομάδα του Check Ιn Cyprus με τη βοήθεια πολυμελούς επιτροπής που απαρτίζεται από 41 άτομα από όλες τις πόλεις, επαγγελματίες του κλάδου, γνώστες της γαστρονομίας, δημοσιογράφους, οινολόγους και λάτρεις του καλού φαγητού, ανέλυσαν τη φετινή γαστρονομική σκηνή του νησιού, και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με ηλεκτρονική ψηφοφορία για να καταλήξουν στα επικρατέστερα εστιατόρια από όλο το νησί, για να αναδειχθούν ως υποψήφια στον διαγωνισμό.

Για τη χρονιά 2023, έχουν αναδειχθεί 89 εστιατόρια σε 17 κατηγορίες και η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει.

Oι κατηγορίες είναι οι εξής: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Ιταλική Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Διεθνής/Έθνικ Κουζίνα, Grill Bar/Pub, Cocktail Wine Bar/ Restaurant, Lounge Bar/Restaurant, Summer Venue, Εστιατόριο Ξενοδοχείου- Creative Cuisine, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Fine Dining, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Outdoor Gastronomy, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Delivery όπου φέτος έχει επιλεγεί η κατηγορία Γύρος/Ελληνικό Σουβλάκι, Check In Special Award 2023 που φέτος θα βραβεύσει το Καλύτερο Street Food.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In Cyprus ως “Το αγαπημένο των αναγνωστών” και είναι ανεξάρτητο από κάθε κατηγοριοποίηση.

Επίσης, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν για το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, το Sustainability Award, Οινική Κουλτούρα, Καλύτερο Concept καθώς και στον Σεφ της Χρονιάς.

Το κάθε εστιατόριο για να είναι υποψήφιο, πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Η χρονική περίοδος που εξετάστηκε ήταν από τον Ιούλιο 2022 έως τον Ιούλιο 2023.

Δες εδώ ποια είναι τα 89 υποψήφια εστιατόρια σε 17 κατηγορίες.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο 2024.

Ψηφίστε τα αγαπημένα σας εστιατόρια και αναδείξτε τους κορυφαίους.

Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει.

Οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν μέχρι τις 30.10.2023:

1. Διαδικτυακά στο www.checkincyprus.com

2. Μέσω τηλεφώνου

3. Μέσω SMS

Cyprus Eating Awards 2023 που διοργανώνει το Check In Cyprus

Παρουσιάζει η NESPRESSO.

Στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου.

Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης

Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, Ανθρακούχο Νερό San Pellegrino, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, Μπίρα ΚΕΟ, Προγράμματα Mαγειρικής και Zαχαροπλαστικής του INTERCOLLEGE, Dynamec Innovative Packaging, Anco Catering Equipment και Ψαραγορές Blue Island.

Φιλοξενία: FOUR SEASONS HOTEL, Λεμεσός.

Για συνεχή ενημέρωση για τα Cyprus Eating Awards συντονιστείτε με το Check In Cyprus στο www.checkincyprus.com και στο application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android).

To hashtag της εκδήλωσης είναι #cypruseatingawards.

Διάβασε ακόμη