Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Το πρώην “Domus” είναι το ολοκαίνουργιο προηγμένο εστιατόριο “Memento Mori”

Άνοιξε τις πύλες του, συνδυάζοντας γεύσεις με στοιχεία σύνεσης.

Το ολοκαίνουργιο προηγμένο εστιατόριο “Memento Mori” άνοιξε τις πόρτες του στο πολύ όμορφο και εμβληματικό κτήριο εντός των τειχών της Λευκωσίας, που για πολλά χρόνια φιλοξενούσε το Domus. Συνδυάζοντας την αρτιστική γαστρονομία με τη φιλοσοφία του “θυμοῦ τοῦ θανάτου”, το “Memento Mori” είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες σε έναν χώρο γεμάτο νέα αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες. Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που θα αφήσει το στίγμα της στις αισθήσεις σας!

Στον εξαιρετικά σχεδιασμένο χώρο που επιμελήθηκε ο γνωστός interior designer Περικλής Λιάτσος, καλωσορίζει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γεύσεων και ανακαλύψεων, όπου κάθε πιάτο γίνεται μια αφήγηση για τη ζωή. Το “Memento Mori” αποτελεί έναν χώρο όπου η απολαυστική και δημιουργική γαστρονομία συναντά τη σύνεση και την εκτίμηση για την προσωρινή φύση της ζωής.

Η κουζίνα παρουσιάζει πιάτα που αποτελούν έργα τέχνης, με κάθε γεύση να αποτελεί μια υπενθύμιση για την αξία της κάθε στιγμής. Αναζητούμε την ισορροπία μεταξύ εξαιρετικής γαστρονομίας και φιλοσοφίας ζωής.

 Το μενού ακολουθεί τη μεσογειακή-ελληνική κατεύθυνση, που εμπνέεται και επιμελείται από τον βραβευμένο Έλληνα σεφ, Άγγελο Μπακόπουλο. Κάθε πιάτο είναι μια συνεργασία με τη φύση και την τοπική κουλτούρα, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε νέα μονοπάτια της απόλαυσης. Το λαβράκι που έχει μαριναριστεί, ο λαχανοντολμάς με γαρίδα, η τηγανιτή προζυμένια χορτοτυρόπιτα στο τζάκι, το χταπόδι στα κάρβουνα, τα Paccheri με αβγοτάραχο και το ψητό παϊδάκι αρνί αποτελούν μόνο μερικές από τις γαστρονομικές απολαύσεις που θα σας ταξιδέψουν σε ένα μοναδικό μονοπάτι γεύσης.

Η εικόνα του εστιατορίου έχει υποστεί μια πλήρη μεταμόρφωση, τόσο σε χρωματικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, διατηρώντας ωστόσο τον χαρακτήρα του χώρου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στοιχεία όπως οι ξύλινοι δοκοί, οι καμάρες, τα επιβλητικά ξύλινα παντζούρια, η πέτρα και οι μεταλλικές λεπτομέρειες στα μπαλκόνια έχουν διατηρηθεί και αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, το design ακτινοβολεί ένα πιο μοντέρνο και μεσογειακό-ελληνικό ύφος, δημιουργώντας έναν χώρο που αποπνέει φρεσκάδα και κομψότητα.

Πίσω από το νέο εστιατόριο στην παλιά πόλη βρίσκεται η ομάδα του Bálza, ο Τάσο Φάκκας και Μάριος Κυπριανίδης. Πρόσφατα, αυτοί οι δύο δημιούργησαν το open air bar restaurant Bálza στον 7ο όροφο του Μεγάρου Χατζησάββα στη Λευκωσία.

Το “Memento Mori” προσκαλεί τους λάτρεις της καλής γεύσης να ζήσουν μια εμπειρία διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Ένα εστιατόριο όπου η τέχνη της κουζίνας συναντά τη σοφία της ζωής.

Info: Κοραή 5, Λευκωσία, τηλ.: 22433722, FB: MementoMoriNicosia, Instragram: memento.mori.nicosia, Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη, 19:00 – 00:00 & Παρασκευή – Σάββατο, 19:00 – 01:00

Διάβασε ακόμη