Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στην Κύπρο μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων μαστίχας υψηλής ποιότητας

Η κατανάλωση συνολικά των προϊόντων μαστίχας συμβάλλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα.

Σε μια νέα επιχειρηματική κίνηση, με ισχυρή προοπτική, ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ αναβάθμισε, από την 1η Ιανουαρίου 2024, τη συνεργασία του με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τη θυγατρική της εταιρεία MEDITERRA_mastihashop, εισάγοντας στην Κύπρο μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων μαστίχας υψηλής ποιότητας.

Αυτή η πρωτοβουλία απευθύνεται τόσο στον Κύπριο καταναλωτή όσο και στους επαγγελματίες του χώρου και περιλαμβάνει τα brands MASTIHA Art of Nature, ΕΛΜΑ, ENOSIS, KENTOS, τη σειρά Cultura Mediterra, αλλά και την αποκλειστική διανομή της φυσικής μαστίχας, ως πρώτη ύλη για τη βιομηχανία τροφίμων, ποτών και καλλυντικών.

Η σειρά των προϊόντων ΕΛΜΑ περιλαμβάνει τις γνωστές τσίχλες μαστίχας, καθώς και τα δημοφιλή προϊόντα μαστίχας λουκούμι, υποβρύχιο, παστίλιες κ.ά.

Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με την κακή διατροφή, τη μόλυνση του αέρα, το άγχος και τους έντονος ρυθμούς, επιβαρύνεται μεταξύ άλλων και το γαστρεντερικό μας σύστημα. Οι μηχανισμοί προστασίας καταπονούνται και η έστω μερική κατάρρευση τους οδηγεί σε παθολογικές καταστάσεις.

Η κατανάλωση συνολικά των προϊόντων μαστίχας συμβάλλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα, όπως επιβεβαιώνεται τόσο από διάφορες ιατρικές έρευνες, όσο και από τη συστηματική χρήση τους σε πολλές χώρες της Ανατολής και της Δύσης, εδώ και δεκαετίες.

Η Μαστίχα Χίου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα αφού η ευεργετική της δράση στο γαστρεντερικό ήταν αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα. Περισσότερες από 100 κλινικές και 250 εργαστηριακές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η Μαστίχα Χίου, σε συγκεκριμένες δοσολογίες, είναι ένα πολύ δραστικό φυσικό συστατικό με ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα.

Τα αναμενόμενα οφέλη από τη συστηματική κατανάλωση των Συμπληρωμάτων Διατροφής MASTIHA – Art Of Nature είναι:

· Ανακούφιση από την καούρα και το κοιλιακό άλγος.

· Πρόληψη εμφάνισης έλκων στομάχου και προβλημάτων δυσπεψίας.

· Ανακούφιση από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

· Συμβάλλει στην εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

· Μείωση των συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS).

· Ανακούφιση από τη Νόσο του Κρον (Crohn’s disease).

Η Μαστίχα Χίου είναι Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και η μοναδικότητα της προέλευσης της οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής. Η Χίος έχει μακρόστενο σχήμα, με ψηλά δασωμένα βουνά στο βόρειο τμήμα, που συγκρατούν την υγρασία και εξασθενούν τους βοριάδες. Συμβαίνει συχνά να βρέχει σε όλο το νησί, εκτός από εκεί. Τα στεγνά, ζεστά καλοκαίρια των Μαστιχοχωριών επιτρέπουν στη μαστίχα να στεγνώσει. Αν η μαστίχα βραχεί πριν “ωριμάσει”, καταστρέφεται.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο ευγονισμός. Από τα αρχαία χρόνια οι καλλιεργητές των σχίνων της Χίου εντόπιζαν τα δένδρα που απέδιδαν περισσότερη και καλύτερη ρητίνη. Τα εκμεταλλεύονταν και τα πολλαπλασίαζαν, ώστε να δημιουργούν νέες φυτείες σχίνων με τα χαρακτηριστικά των μητρικών. Η σύγχρονη βοτανολογία το έχει αναγνωρίσει ως ξεχωριστή ποικιλία, με το όνομα Pistacia lentiscus var. Chia (μαστιχόδενδρο).

Διάβασε ακόμη