Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σε αυτά τα σημεία θα βρεις σήμερα δωρεάν δεντράκια για τον κήπο σου

Άλλαξε την διάθεση σου και το σπίτι σου.

Το Τμήμα Δασών προφέρει δωρεάν δενδρύλλια για τον κήπο σου. Χιλιάδες δωρεάν δενδρύλλια θα παραχωρήσει το Τμήμα Δασών ενόψει της Άνοιξης. Η διάθεση των δενδρυλλίων θα γίνει σήμερα Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.

Με την εν λόγω δράση, το Τμήμα Δασών θέλει να υπενθυμίσει σε όλους, και ιδιαίτερα στα παιδιά, τον πολύπλευρο ρόλο του δέντρου αλλά και την ανάγκη προστασίας και επέκτασης του πρασίνου, κάτι που τις προηγούμενες χρονιές γινόταν μέσω των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τη Γιορτή του Δέντρου. Ωστόσο, επειδή οι δράσεις αυτές δεν υλοποιήθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας, η οικογενειακή δενδροφύτευση θα δώσει σε γονείς και παιδιά την ευκαιρία να μοιραστούν μια δημιουργική δραστηριότητα, να καλλωπίσουν τις αυλές τους και παράλληλα να φροντίσουν το περιβάλλον.

Τα δενδρύλλια που θα διαθέσει το Τμήμα Δασών για τον σκοπό αυτό, θα είναι κατάλληλα για φύτευση σε κήπους ή σε χώρο επιλογής της οικογένειας και αναμένεται ότι θα λάβουν την κατάλληλη φροντίδα για την επιτυχή εγκατάσταση και ανάπτυξή τους. Η παραχώρηση των δενδρυλλίων θα γίνει ως εξής:

  • ­Σε κάθε οικογένεια θα παραχωρούνται τρία δενδρύλλια.
  • Στις οικογένειες που θα προσέρχονται με τα παιδιά τους, θα παραχωρείται επιπρόσθετα ένα δενδρύλλιο για κάθε παιδί.
  • Για την παραλαβή των δενδρυλλίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο 8998, επιλέγοντας τη δραστηριότητα 8.

Μάθε περισσότερα στο checkincyprus

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη