Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κρίστη Αγαπίου: Το μοντέλο και διατροφολόγος σου δείχνει πώς να φτιάξεις υγιεινές σπιτικές μπάρες

Με μέλι, βρώμη, φυστικοβούτυρο, και ξηρούς καρπούς.

Της Νικόλ Ζένιου

Η Κρίστη Αγαπίου ως μοντέλο αλλά και διατροφολόγος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει υγιεινή διατροφή χωρίς να στερούμαστε τη γεύση. 

Για τα καθημερινά μας σνακ, που παίρνουμε μαζί μας στο γραφείο, το πανεπιστήμιο ή το σχολείο, μας προτείνει τη παρακάτω νόστιμη συνταγή με σπιτικές μπάρες που είναι ιδανική για να την εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου διαιτολόγιο. 

Διάβασε ακόμη – French Toast με μασκαρπόνε: Η Εβελίνα Κυράστα σου δείχνει πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο brunch

Υλικά (8-10 μερίδες)

• 2 1/3 φλ. Deliciously Ella Berry Granola

• 1/2 φλ. μέλι ανθέων foodhaus

• 1/2 φλ. φυστικοβούτυρο HEALTHY NUT BUTTERS

• 1/4 φλ. foodhaus ψημένα λευκά αμύγδαλα, κομμένα σε κομματάκια (προαιρετικά)

• 3-4 φοινίκια (βασιλικοί χουρμάδες) παστά foodhaus, κομμένα σε κομματάκια 

• 5-6 χρυσόμηλα παστά foodhaus, κομμένα σε κομματάκια 

• ½ κ.γ. αλάτι

• ¼ φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος με στέβια ή μαύρης σοκολάτας ή 50γρ μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια ή λιωμένη για να περιχυθεί πάνω από το μίγμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

ΚΑΛΥΨΕ με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ. περίπου ή 20×30. Αν θέλεις, μπορείς να βουτυρώσεις την βάση ή να χρησιμοποιήσεις λίγο λάδι καρύδας για να κολλήσει η λαδόκολλα στο ταψί ή πυρέξ.

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ προσθέτεις την granola και τα παστά κομμένα φοινίκια, τα χρυσόμηλα και τα αμύγδαλα.

ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ αντικολλητική κατσαρόλα βάζεις το μέλι, το φυστικοβούτυρο και τα ζεσταίνεις σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αναμιχθούν καλά (προσοχή να μην καούν).

ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ το μέλι και το φυστικοβούτυρο στο μπολ με την granola και τα υπόλοιπα υλικά.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ όλα τα υλικά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, με γρήγορες κινήσεις γιατί όσο κρυώνει το φυστικοβούτυρο γίνετε πιο δύσκολο να το ανακατέψεις.

ΑΔΕΙΑΖΕΙΣ το μίγμα στο ταψί ή πυρέξ και πιέζετε με βρεγμένα χέρια το μίγμα ομοιόμορφα.

ΜΠΟΡΕΙΣ να βάλεις εδώ τις σταγόνες σοκολάτας, τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή τα αμύγδαλα από πάνω και να τα πιέσεις μέσα στο μίγμα. Θα μπορούσες να λιώσεις μαύρη σοκολάτα και να την ρίξεις από πάνω από το μίγμα πριν μπει στο ψυγείο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ το μίγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ).

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ βγάλε το ταψί ή πυρέξ έξω από το ψυγείο και κόψε 8-10 μπάρες.

ΣΕΡΒΙΡΕ και απόλαυσε. 

EXTRA TIP: Μπορείςνα τυλίξεις κάθε μπάρα σε ένα μικρό κομματάκι λαδόκολλας και να έχεις ατομικές μπάρες για περισσότερο από μια εβδομάδα στο ψυγείο σου.

Διάβασε ακόμη