Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κάτια Θεοδότου: Σου δίνει inspo για να φτιάξεις τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά

Και η συνταγή που ακολουθεί για τα υπέροχα σχέδια τους.

Της Νικόλ Ζένιου

Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και λίγες μόλις ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα, η Κάτια Θεοδότου ξεκίνησε να φτιάχνει τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά τα οποία θα συνοδεύσουν το γεύμα της Κυριακής.

Διάβασε ακόμη – Πάσχα: Βρήκαμε τα πιο ντιζαϊνάτα και λαχταριστά σοκολατένια αβγά

Η εκπρόσωπος της κοσμικής ζωής του νησιού, για ακόμη μία χρονιά λοιπόν, κόσμησε τα πασχαλινά της αυγά χρησιμοποιώντας μία μοναδική συνταγή αλλά και τη δημιουργικότητά της.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό με τη χρωματική παλέτα να είναι γεμάτη ανοιξιάτικες αποχρώσεις για όλα τα γούστα. Σε συνομιλία μαζί της, η Κάτια μας αποκάλυψε την πολύ ιδιαίτερη και μοναδική τεχνική που χρησιμοποίησε:

Διάβασε ακόμη – Κάτια Θεοδότου: Σου δίνει inspo για να φτιάξεις τις πιο εντυπωσιακές handmade λαμπάδες

Συγκεκριμένα, για το βάψιμο των αυγών χρησιμοποιεί λουλούδια όπως μαργαρίτες και γιασεμί αλλά και φύλλα από κρεμμύδια. Τοποθετεί τα φύλλα των λουλουδιών μέσα σε νερό και ακολούθως πάνω στα αυγά για να αποτυπωθεί το υπέροχο σχήμα τους, αλλά και φύλλα κρεμμυδιών που χαρίζουν πορτοκαλί απόχρωση. Στη συνέχεια τα τυλίγει ατομικά με κομμάτια από καλσόν και τα δένει με μία κλωστή. Τα βάζει σε δύο κατσαρόλες για βράσιμο – η οποίες περιέχουν πράσινη και μπλε βαφή και ακολούθως τα ξεπλένει με νερό. Στο τέλος τα επικαλύπτει με ελαιόλαδο.

Δες πιο κάτω τις σχετικές εικόνες από τα εντυπωσιακά custom-made πασχαλινά αυγά της:

Διάβασε ακόμη