Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο τρόπος που μπορείς να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί χωρίς ανοιχτήρι

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

Μερικές φορές η ζωή σού παρουσιάζει απροσδόκητες προκλήσεις, όπως το να έχεις ένα μπουκάλι κρασί και να συνειδητοποιείτε ότι δεν έχεις πρόχειρο ένα τιρμπουσόν. Αλλά πριν πανικοβληθείς, δες παρακάτω πέντε κόλπα που θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις το μπουκάλι και να απολαύσεις το κρασί σου, χωρίς προβλήματα.

Σπρώξε τον φελλό προς τα μέσα

Αυτή η μέθοδος, εγκεκριμένη από ειδικούς οινοποιούς, είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Αφού αφαιρέσεις το αλουμινόχαρτο, σπρώξε τον φελλό μέσα στη φιάλη με τα δάχτυλά σου ή με ένα ανθεκτικό αντικείμενο. Βεβαιώσου ότι έχεις πρόχειρη μια πετσέτα, καθώς θα χυθεί λίγο κρασί προς τα έξω. Μην ανησυχείς, ο φελλός θα παραμείνει άθικτος.

Διάβασε ακόμη – Οι νέες αφίξεις που πρέπει να επισκεφθείς το 2024

Χρησιμοποίησε ένα κλειδί ως τιρμπουσόν

Αν έχεις ένα κλειδί στη διάθεσή σου, μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν την τεχνική. Εισάγεις το κλειδί υπό διαγώνια γωνία στον φελλό και το στρίβεις, τραβώντας το προς τα πάνω. Αν και μπορεί να είναι λίγο απρόβλεπτα τα αποτελέσματα, είναι κι αυτή μια επιλογή, αν δεν έχεις άλλη μέθοδο στη διάθεσή σου.

Με βίδα και σφυρί

Αν έχεις βίδα και σφυρί, αυτή η μέθοδος είναι πιο ασφαλής. Βίδωσε τη βίδα μέσα στον φελλό και χρησιμοποίησε το σφυρί για να τον τραβήξεις, όπως θα έκανες με ένα τιρμπουσόν.

Ζέστανε τον λαιμό του μπουκαλιού

Θερμαίνοντας τον κενό αέρα μεταξύ του φελλού και του κρασιού, μπορείς να κάνεις τον φελλό να βγει σταδιακά. Να είσαι προσεκτικός με αυτήν τη μέθοδο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το μπουκάλι.

Διάβασε ακόμη – Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο ελληνικό Google για το 2023

Το κόλπο με τα παπούτσια και τον τοίχο

Αυτή η μέθοδος είναι περισσότερο ένα εντυπωσιακό τρικ, παρά μια συνιστώμενη τεχνική. Τοποθέτησε το μπουκάλι σε ένα παπούτσι με σκληρή σόλα και χτύπησε τον τοίχο με τη βάση του μπουκαλιού στο παπούτσι. Μπορεί να είναι κουραστικό και χρονοβόρο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχεις άλλες επιλογές.

Έχε υπόψη σου ότι το άνοιγμα μιας φιάλης κρασιού χωρίς τιρμπουσόν μπορεί να γίνει επικίνδυνο και τα παραπάνω κόλπα δεν είναι και οι πιο κομψές επιλογές. Είναι καλύτερο να επενδύσεις σε ένα απλό ανοιχτήρι για να απολαύσεις  το κρασί σου, χωρίς ταλαιπωρία.

Πηγή: esquire.com.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη