Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

FANEROMENI21: Συναυλία “Της καρκιάς το παραθύρι” από τους Σαντούτο

Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Με τη συναυλία “Της καρκιάς το παραθύρι”, το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής Σαντούτο κλείνει την αυλαία του Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI21, με γενικό τίτλο “Πολιτισμός Ξανά!”. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Σημείωση από το μουσικό σχήμα: “Άνοιξε γέρημη καρκιά, μεν είσαι κλειωμένη τραούδα της παρέας μας τωρά πόν’ μαζεμένη. Κοπιάστε να ανοίξουμε της καρκιάς το παραθύρι, να φκούν που μέσα μουσικές τζιαι τραούθκια της αγάπης, του καημού τζιαι της ξενιθκιάς. Να πούμε για τον Διγενή, να πούμε για τη λυερή, να πούμε για τις όμορφες τζιαι για την Παναγία. Να τραουδήσουμε τη χαρά, το γλέντι τζιαι τον πόνο, να τραουδήσουμε του μωρού να τζοιμηθεί τζιαι του γέρου να χορέψει. Ελάτε να γνωρίσουμε τον τόπο μας με τις σιήλιες ομορφκιές του.”

Συντελεστές: Βερόνικα Αλωνεύτου – Σαντούρι, Γιώργος Λάμπρου – Βιολί, Χαράλαμπος Παντελή – Λαούτο, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος – Φωνή.

Σημείωση: Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Είσοδος ελεύθερη

Info: τηλ.: 22128157, www.boccf.org

Διάβασε ακόμη