Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ψητό ψάρι misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Υλικά

  • 2 κ.σ. sake
  • 2 κ.σ. mirin
  • 2 κ.σ. λευκό miso
  • 1½ κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φιλέτα λευκού ψαριού (200-250 γρ.)
  • βολβός daikon ψιλοτριμμένος, κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • σάλτσα σόγιας
  • stir-fried λαχανικά και/ή λευκό ρύζι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διάβασε ακόμη – Κρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξεις τη μαρινάδα, βάλε σε ένα μικρό σκεύος το sake και το mirin και άφησέ τα να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το miso και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  3. Πρόσυεσε τη ζάχαρη και απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά.
  4. Άφησέ το να κρυώσει εντελώς. Κάλυψε και τις δυο πλευρές των φιλέτων με τη μαρινάδα. Σκέπασέτα και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  5. Προθέρμανε το φούενο στους 200°C. Σκολυπισε ταμποναριστά τα ψάρια αν έχουν πολλή μαρινάδα.
  6. Ψήσε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να σπάνε σε “νιφάδες” όταν τα πιέζεις με το πιρούνι. Μπορείς να ανάψεις το γκριλ για να καραμελωθεί το ψάρι.
  7. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, βγάλ’ το από το φούρνο. Σέρβιρε με το τριμμένο daikon, το κρεμμύδι, τη σόγια, τα λαχανικά και το λευκό ρύζι.

Πηγή: Tasty-guide

Διάβασε ακόμη