Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κρίσεις Πανικού: H Kendall Jenner μιλάει ανοιχτά για το άγχος

“Μερικές φορές, νιώθω ότι πρόκειται να πεθάνω,” δήλωσε. 

Της Νικόλ Ζένιου

Σε μια συζήτηση με την κλινικό ψυχολόγο και καθηγητή ψυχολογίας Dr. Ramani Durvasula σε ένα νέο video για την Vogue, ως μέρος της σειράς “Open-Minded: Unpacking Anxiety”, το μοντέλο Kendall Jenner μίλησε ανοιχτά για τις διαταραχές άγχους που βιώνει από την παιδική της ηλικία και τις “πραγματικά έντονες και τρομακτικές” κρίσεις πανικού. 

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η επιστροφή στην κανονικότητα μετά το τέλος της πανδημίας, κάτι που φαίνεται πώς θα συμβεί σύντομα, είναι κάτι που την ανησυχεί και της προκαλεί άγχος.

Διάβασε ακόμη – 3 εφαρμογές στο κινητό που θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις το άγχος

Η Kendall είπε ότι το άγχος της ξεκίνησε στην παιδική ηλικία, αν και δεν το γνώριζε τότε. “Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ μικρή – θα έλεγα, κάπου γύρω στα 8, 9, 10 – και θυμάμαι να έχω δύσπνοια και ότι πήγαινα στη μαμά μου και της το έλεγα“, είπε. “Εκ των υστέρων, τώρα ξέρω ότι προφανώς ήταν άγχος.”

“Νομίζω ότι είναι υπερβολική δουλειά και το να είμαι στην κατάσταση στην οποία βρίσκομαι τώρα είναι κάτι που το έκανε να βγει εκτός ελέγχου κατά κάποιο τρόπο”, συνέχισε το μοντέλο. “Έχω περάσει στιγμές που νιώθω ότι πρέπει να μεταφερθώ στο νοσοκομείο γιατί νομίζω ότι, η καρδιά μου χτυπάει και δεν μπορώ να αναπνεύσω και χρειάζομαι κάποιον να με βοηθήσει.”

Μερικές φορές νομίζω ότι πεθαίνω. Μερικές φορές μέρη του σώματός μου θα μουδιάσουν. Μπορεί να είναι πολύ έντονο και τρομακτικό”, δήλωσε.

“Θα υπάρξουν εκείνοι οι άνθρωποι που θα πουν, “έχει τα πάντα, τι λόγο έχει για να ανησυχεί;” Και δεν θα πω ποτέ ότι δεν είμαι τυχερή. Ξέρω ότι ζω έναν πολύ προνομιακό και καταπληκτικό τρόπο ζωής. Είμαι ένα πολύ ευλογημένο κορίτσι.”

Ωστόσο δήλωσε ότι είναι και αυτή άνθρωπος. “Είμαι ακόμα άνθρωπος στο τέλος της ημέρας”, πρόσθεσε. “Ανεξάρτητα από το τι έχει ή δεν έχει κάποιος, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αληθινά συναισθήματα.”

Η Jenner είπε επίσης ότι αισθάνεται ανήσυχη με την ιδέα του να επιστρέψει σε έναν πιο “κανονικό” τρόπο ζωής με τη σταδιακή άρση των περιορισμών κατά του COVID-19. “Αν πάω σε ένα δείπνο ή αν χρειαστεί να δω περισσότερους από τους φίλους μου απ ‘ό, τι έχω συνηθίσει να βλέπω καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, αυτό μου προκαλεί άγχος”, είπε.

Η Δρ Durvasula παρομοίασε μια πολύ γρήγορη επιστροφή στην κανονική κοινωνική ζωή με την ασθένεια αποσυμπίεσης (νόσος των δυτών), μια κατάσταση που βιώνουν οι δύτες που επιστρέφουν πολύ γρήγορα στην επιφάνεια. “Μετά το τέλος της πανδημίας, αν πάμε πολύ γρήγορα από το να είμαστε απομονωμένοι στο σπίτι στο να βγαίνουμε έξω συνέχεια, ειδικά για άτομα με κρίσεις άγχους, αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία μας,” λέει. “Πρέπει να το πάρεις σταδιακά. Θα πρέπει όλοι να μάθουμε ξανά τις δεξιότητές που χάσαμε”.

Φωτογραφία: instagram/ @kendalljenner

Διάβασε ακόμη