Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Γιαούρτι: Βοηθά στην απώλεια βάρους;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι.

Της Ελένης Κόκκινου

Είναι από τα πιο γνωστά σνακ και συνοδευτικά και είναι παράλληλα νόστιμο. Το bonus σε όλο αυτό είναι πως είναι και υγιεινό αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, αν είναι κάτι που προσπαθείς να πετύχεις. Πρόκειται για μια τροφή γεμάτη με υγιεινά λίπη και πρωτεΐνη, κάτι που το κάνει πολύ καλό διατροφικά.

Περιέχει παράλληλα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, προβιοτικά και πολλά άλλα που κάνουν καλό στο σώμα αλλά και ειδικότερα στην υγεία του εντέρου, σύμφωνα με την health coach, Erica Zellner. Βεβαίως υπάρχουν πολλές επιλογές που δεν είναι και τόσο καλές για την υγεία, λόγω του ότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις.

Πώς το γιαούρτι βοηθά στην απώλεια βάρους;

“Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στον κορεσμό“, εξηγεί η διατροφολόγος Maggie Michalczyk. Αυτό σημαίνει ότι θα σε κρατήσει για περισσότερη ώρα χορτάτη και θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής σου.

Διάβασε ακόμη – 7 λόγοι που δεν αδυνατίζεις

Ποιος τύπος γιαουρτιού είναι καλύτερος αν θέλεις να χάσεις βάρος;

Επέλεξε γιαούρτι το οποίο περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, για να σε κρατήσει χορτάτη περισσότερο. Το ελληνικό γιαούρτι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Κοίταξε παράλληλα πόση ζάχαρη περιέχει και το καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις ένα γιαούρτι χωρίς ζάχαρη. Αν θέλεις να το κάνεις γλυκό, μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου toppings, φρούτα και μέλι για παράδειγμα, για να το κρατήσεις γευστικό αλλά και θρεπτικό.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη