Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Επιστροφή από τις διακοπές και ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου επιβάλλεται

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni απαντά σε όλες σου τις απορίες.  

Η αισθητική περιποίηση της επιδερμίδας με βαθύ καθαρισμό αποτελεί ανυπόστατο μέρος της φροντίδας του προσώπου αφού συμβάλει στην υγεία και την καλή ποιότητα του δέρματος απομακρύνοντας το περιττό σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα.

Η υπερέκκριση σμήγματος είναι η υπεύθυνη αιτία για τη διατάραξη της ισορροπίας του επιδερμικού ιστού και οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, ρύπανση του περιβάλλοντος, στρες, διατροφικές συνήθειες, λανθασμένη χρήση καλλυντικών προϊόντων κλπ.

Διάβασε ακόμη – Πώς να αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια με φυσικά συστατικά

Το περιττό σμήγμα συντελεί στην ανάπτυξη βακτηριδίων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φλεγμονές, μαύρα στίγματα, σπυράκια και ακμή. Καθήκον μας λοιπόν είναι να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα με βαθύ καθαρισμό για να αποκτήσουμε λεία, καθαρή επιδερμίδα που θα επιτρέπει να γίνεται καλύτερη απορρόφηση σε όλα τα δραστικά συστατικά των προϊόντων ή περιποιήσεων μας.

Μύθοι και αλήθειες που επικρατούν:
Το καλοκαίρι δεν κάνουμε βαθύ καθαρισμό. Όχι μόνο γίνεται αλλά επιβάλλεται κιόλας, κυρίως τους θερινούς μήνες μιας και η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί περαιτέρω λιπαρότητα και έγκριση του σμήγματος στο δέρμα. Η επιδερμίδα μας εκτίθεται πολύ περισσότερο στην ατμόσφαιρα εφόσον η ζέστη μας «σπρώχνει» να κυκλοφοράμε συχνότερα σε υπαίθριους χώρους με αποτέλεσμα όλες οι ακαθαρσίες να επιβαρύνουν το δέρμα. Ωστόσο ο καθαρισμός δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, θα πρέπει μόνο να αποφύγουμε την έκθεση μας στον ήλιο για ένα 24ώρο.

Διάβασε ακόμη – Πότε και γιατί πρέπει να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Ο βαθύς καθαρισμός είναι επίπονος και αφήνει στο δέρμα σημάδια και κοκκινίλες; Για ένα σωστό καθαρισμό επιλέγουμε μία επαγγελματία αισθητικό με σύγχρονα μέσα η οποία ως άριστη γνώστης θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η υπεραιμία που δημιουργείται είναι εντελώς φυσιολογική μετά τη διάνοιξη και υποχωρεί εντός 24 ώρες.

Οι άντρες δεν κάνουν καθαρισμό; Η ανάγκη του καθαρισμού είναι απαραίτητη και στα δύο φύλα εφόσον η έκκριση σμήγματος, οι σκόνες, τα καυσαέρια, ο ιδρώτας κλπ δεν κάνουν διακρίσεις. Η ομορφιά του προσώπου πηγάζει μέσα από ένα υγιές, λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη