Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ChatGPT: 5 αξιοσημείωτες λειτουργίες του που μπορείς να εκμεταλλευτής

Οι δυνατότητες που έχει και ίσως, να μην είχες σκεφτεί.

Tο ChatGPT έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, με κάποιους να το “δοξάζουν” και άλλους να προβληματίζονται έντονα με τις πιθανές επιπτώσεις του. Όπως και να έχει, αυτή η τεχνολογική καινοτομία είναι, προς το παρόν, μέρος της καθημερινότητάς μας, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να την αξιοποιήσουμε προς όφελός μας, στο μέγιστο.

Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης είναι, άλλωστε, απεριόριστες και με το ChatGPT ως εργαλείο, μπορείς να διευκολύνεις πολύ τη ζωή σου. Δες το σαν ένα εγχειρίδιο με life hacks που περιλαμβάνει μέσα, κυριολεκτικά τα πάντα. Παρακάτω βρίσκεις τις πιο αξιοσημείωτες λειτουργίες του- κάποιες από τις οποίες ίσως να έχουν διπλή ανάγνωση για κάποιους.

Διάβασε ακόμη – GirlfriendGPT: Η νέα εφαρμογή που ‘κλωνοποιεί’ συντρόφους

#1. Παζλ

Το ChatGPT καταφέρνει να δημιουργήσει μερικά πολύ ωραία παζλ- κάτι παρόμοιο με το Sudoku. Ένα από αυτά ονομάζεται ‘Sumplete’ και πρόκειται για ένα μείγμα επεξεργασίας ήδη υπαρχόντων παιχνιδιών.

#2. Ερωτική λογοτεχνία

Κι όμως, το ChatGPT μπορεί να γράψει ερωτική λογοτεχνία με ευφάνταστο τρόπο. Μάλιστα, δεν έχει συστολή ή ντροπή, συνεπώς οι εμπνεύσεις του εκπλήσσουν αν μη τι άλλο.

#3. Τραγούδια

Ανάμεσα στις αμέτρητες δοκιμασίες που δόθηκαν στο ChatGPT ήταν να του ζητηθεί να γράψει στίχους τραγουδιού στο ύφος ενός συγκεκριμένου τραγουδοποιού (ή ράπερ) επιλέγοντας ένα περίεργο θέμα ως αφετηρία. Λοιπόν, κανένα πρόβλημα, το ChatGPT το βγάζει και αυτό εις πέρας, τόσο καλά, ώστε να μην καταλαβαίνει εύκολα κανείς τη διαφορά. Weeknd ακούς;

Διάβασε ακόμη – SILO: Μια σειρά που έχει “σπάσει” τα κοντέρ

#4. Αντικατάσταση

Αυτή είναι όχι και τόσο θετική πλευρά του ChatGPT, όμως οφείλουμε να την αναφέρουμε. Από τότε που η τεχνολογία αυτή βγήκε στην αγορά και είναι προσιτή σε όλους, πολλοί επαγγελματίες ανησυχούν για το ενδεχόμενο στο μέλλον η δουλειά τους θα αντικατασταθεί από το ChatGPT. Μεταξύ αυτών, δημοσιογράφοι, συντάκτες, δημιουργοί περιεχομένου, συγγραφείς και ούτω καθεξής.

#5. Εξετάσεις

Αυτός είναι ο φόβος πολλών γονέων και εκπαιδευτικών στην αυγή της τεχνητής νοημοσύνης. Ναι, το ChatGPT μπορεί να ολοκληρώσει ένα διαγώνισμα ιστορίας ή φιλοσοφίας, μπορεί να ολοκληρώσει ένα τεστ κ.ο.κ. Μπορεί, όμως, να το κάνει αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα; Το πιθανότερο είναι πως όχι, όμως δεν παύει να εγείρει προβληματισμούς στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Πηγή: esquire.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη