Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

5 τρόποι για να αξιοποιήσεις τα sms σου για σωματική άσκηση

Μην αφήσεις το lockdown να χαλάσει το πρόγραμμα άσκησης σου. 

Της Νικόλ Ζένιου 

Με την τρίτη καραντίνα να είναι πλέον γεγονός, όλες πλέον περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι και είναι εύκολο να ξεφύγουμε από το πρόγραμμα γυμναστικής μας. 

Διάβασε ακόμη – Tι αλλάζει στις κατηγορίες μετακίνησης από σήμερα

Διάβασε ακόμη – Περπάτημα για αδυνάτισμα: μέχρι και -1 νούμερο σε ένα μήνα

Ωστόσο, αν εμπλουτίσουμε την workout routine μας με νέες ασκήσεις αυτό μπορεί να μας δώσει ώθηση. 

Σου δίνουμε παρακάτω 5 τρόπους για να γυμναστείς – που μπορείς να κάνεις είτε στέλνοντας sms με το νούμερο 6 στο 8998 είτε στο σπίτι.

  1. 1. Περπάτημα ή τρέξιμο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στην εξοχή, και μερικά από αυτά είναι το περπάτημα, το hiking – μπορείς να πας σε ένα μονοπάτι της φύσης, και το κάνεις jogging σε ένα πάρκο. 

2. Ποδηλασία 

Η ποδηλασία είναι ένα ευχάριστο άθλημα αφού γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς να το καταλάβεις ενώ παράλληλα καλύπτεις πολλά χιλιόμετρα και ανακαλύπτεις νέους τόπους, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όσο εύκολο όσο με το περπάτημα. Στείλε το νούμερο 6 και πήγαινε στο γραμμικό πεζόδρομο στη Λευκωσία ή στον παραλιακό αν βρίσκεσαι σε παραθαλάσσια πόλη.

3. Κολύμπι στη θάλασσα

Το κολύμπι στη θάλασσα επιτρέπεται και για τους κάτοικους της Λευκωσίας, που είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν επαρχία διαμονής για την εν λόγω δραστηριότητα. Πλέον ο καιρός είναι αρκετά ζεστός, όποτε εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι δικαιούσαι να είσαι έξω μόνο μια φορά τη μέρα, και επίλεξε να ξοδέψεις τον επιτρεπόμενο χρόνο έξω στη φύση και κοντά στη θάλασσα, αναπνέοντας καθαρό αέρα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα 20 λεπτά μόνο την ημέρα κοντά στη φύση, μειώνει τα επίπεδα του στρες, βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει την αυτοεκτίμηση σου. 

4. Personal Training

H άθληση επιτρέπεται μέχρι δύο άτομα οπότε, εάν έχεις την ευκαιρία κλείσε τις συνεδρίες σου με τον προσωπικό σου γυμναστή σε κάποιο πάρκο ή ακόμα και στη θάλασσα για να γυμναστείς πιο αποτελεσματικά με τη καθοδήγηση κάποιου ειδικού που θα μπορεί να προσαρμόσει πρόγραμμα άσκησης εξατομικευμένο στις ανάγκες του σώματος σου.

5. Υοga και Διαλογισμός στη φύση 

Εάν παρακολούθησες έστω και κάποια μαθήματα γιόγκα τη προηγούμενη χρονιά τότε θα γνωρίζεις τις βασικές ασκήσεις asana τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις όπου και αν βρίσκεσαι. Άλλωστε η γιόγκα είναι ένα εσωτερικό και προσωπικό ταξίδι που μπορείς να εξασκείς όποτε νιώθεις ότι το χρειάζεσαι. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για απόλυτη χαλάρωση – και επίσης πολλές φορές εντάσσεται και στη κατηγορία της άσκησης αφού το σώμα παραμένει ενεργό, είναι ο διαλογισμός. Μπορείς να το κάνεις ενώ βρίσκεσαι στη θάλασσα ή στην ύπαιθρο αφού η ενέργεια της φύσης σε συνδυασμό με τον διαλογισμό λειτουργεί θεραπευτικά. 

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη