Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

5+1 συστατικά που θα αναβαθμίσουν τον πρωινό σου καφέ

Για να είναι και πιο υγιεινός.

Ο πρωινός καφές είναι η το απαραίτητο ρόφημα για πολλούς που λατρεύουν την γεύση του, και το push ενέργειας που προσφέρει η καφεΐνη. Μετά το νερό, ο καφές είναι, ίσως, το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως και αποτελεί βασικό κομμάτι της διατροφής.

Η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα συγκέντρωσης, μνήμης και μάθησης και να λειτουργήσει παράλληλα ευεργετικά στην ψυχολογική κατάσταση σου. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι ο καφές είναι απαραίτητος για την έναρξη της ημέρας.

Τώρα μπορείς να κάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα ακόμη πιο υγιεινό με την προσθήκη ορισμένων συστατικών. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσεις τα οφέλη του καφέ και θα προσφέρεις στον οργανισμό σου extra συστατικά που θα βελτιώσουν την καθημερινή σου απόδοση.

Διάβασε ακόμη – Ιδανικές τεχνικές για να καταπολεμήσεις την πεινά

6 συστατικά που κάνουν τον καφέ σούπερ υγιεινό

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο ζει την δική του στιγμή στις τάσεις ομορφιάς και παρουσιάζεται ως απαραίτητο συστατικό για τη βελτίωση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών, αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Το κολλαγόνο είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσεις περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου.

Το σώμα αρχίζει να επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου καθώς μεγαλώνεις, επομένως η προσθήκη μιας σέσουλας στο πρωινό σου φλιτζάνι του καφέ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην υποστήριξη σημαντικών λειτουργιών όπως η βελτίωση των ιστών, η ανοσολογική απόκριση, η καλύτερη κυτταρική “επικοινωνία” και η κυτταρική ανανέωση.

Κανέλα

Η κανέλα όχι μόνο φέρνει την γεύση του φθινοπώρου στο φλιτζάνι σου, αλλά είναι επίσης γεμάτη με οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με τους New York Times, η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά. Μια ημερήσια δόση του μπαχαρικού μπορεί επίσης να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να βοηθήσει στην πέψη. Πασπάλισε λίγη κανέλα πάνω από το καπουτσίνο σου για πρόσθετα οφέλη και γεύση.

Βούτυρο

Το βούτυρο μπορεί να δώσει μία ιδιαίτερη υφή στον καφέ σου και να προσφέρει υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3. Αυτά τα υγιή λίπη βοηθούν επίσης να διατηρηθούν τα επίπεδα ενέργειας σου σταθερά, που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσεις απότομες αλλαγές του σακχάρου σου στο αίμα. Πρόσθεσε βούτυρο ή λάδι καρύδας στον πρωινό σου καφέ και ανακάτεψε το με ένα αφρόγαλα για να δημιουργήσεις ένα νόστιμο, κρεμώδες latte.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές του ιδιότητες. Είναι επίσης γεμάτο αντιοξειδωτικά. Ο latte καφές μπορεί να έχει λίγη δόση κουρκουμά ή μπορείς να φτιάξεις έναν εξ ολοκλήρου ζεστό ρόφημα από κουρκουμά (φτιαγμένο με κουρκουμά και γάλα). Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις την κατανάλωση καφέ ενώ απολαμβάνεις ένα ζεστό ρόφημα.

Διάβασε ακόμη – Τι είναι η αντιγηραντική διατροφή;

Κάρδαμο

Ενώ η γεύση του μοιάζει περισσότερο με μέντα, τα οφέλη του είναι παρόμοια με εκείνα της κανέλας. Το κάρδαμο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη. Δεδομένου ότι έχει γεύση μέντας, είναι το τέλειο μπαχαρικό αν είσαι λάτρης του latte μέντας κατά τους φθινοπωρινούς/ χειμερινούς μήνες και μπόνους: Αντίο ανάσα με άρωμα καφέ!

Μέλι

Η προσθήκη μελιού αντί ζάχαρης δεν είναι κάτι άγνωστο στους ” εθισμένους του καφέ”. Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, το ωμό μέλι μπορεί να βοηθήσει στις εποχιακές αλλεργίες, ειδικά αν είναι τοπικό και όχι του εμπορίου.

Πηγή: shape.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη