Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Άγχος στο πρώτο ραντεβού: 4 tips από την life coach

Η Anxiety & Mindset Coach Μυρούλλα Μαλλούππα-ΕΙΑ μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για να απαλλαγούμε από το άγχος του πρώτου ραντεβού.

Επιτέλους, σου πρότεινε να βγείτε ραντεβού. Το περίμενες τόσο καιρό να συμβεί και μέχρι πριν από λίγες ώρες ήσουν κατενθουσιασμένη. Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν νιώθεις άγχος. Κάνεις δεκάδες σενάρια με το νου σου. Μήπως δεν του αρέσεις τελικά, μήπως σε απορρίψει για κάτι που θα πεις, για το φόρεμα που θα φορέσεις. Και αυτές οι σκέψεις σε ακινητοποιούν.

Κι όμως τα πρώτα ραντεβού είναι υπέροχα. Κι αν τα νιώθεις δύσκολα ή επώδυνα, είναι εξαιτίας της αυτοαμφισβήτησης. Εξαιτίας του φόβου μήπως σε απορρίψουν. Του φόβου μήπως πληγωθείς… ξανά. 

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να αντιμετωπίσεις το άγχος μιας πρώτης γνωριμίας με έναν άντρα;

Διάβασε ακόμη – Κρίση Πανικού: Πώς θα μπορέσεις να τη διαχειριστείς και να τη σταματήσεις

Ακολουθούν 4 πολύτιμες συμβουλές για να ακολουθήσεις:

Κανείς δεν μπορεί να σε απορρίψει. Χρειάζεται να πιστέψεις πως κανείς δεν μπορεί να σε απορρίψει αν δεν του δώσεις εσύ τη συγκατάθεσή σου. Δεν χρειάζεται να πούμε πως οι ανησυχίες αυτές και τα άγχη προκαλούνται από την χαμηλή αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση που νιώθεις, αλλά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εστίασε λοιπόν σε όλα τα καλά πράγματα πάνω σου. Στα ταλέντα και τα προτερήματά σου. Κάνε μία λίστα με τα πράγματα που αγαπάς στον εαυτό σου. Αυτό θα τονώσει πολύ την αυτοπεποίθηση σου. 

Κάνε τις σωστές ερωτήσεις. Συνήθως από τη θέση του φοβισμένου ρωτάμε τον εαυτό μας: “Κι αν δεν σου αρέσω; Κι αν με απορρίψει; Κι αν δεν είμαι αρκετά καλή;” Λοιπόν η ερώτηση θα έπρεπε να είναι “Τι γίνεται αν δεν τελικά δεν μου αρέσει εμένα;”. Τι γίνεται δηλαδή αν νιώσεις εσύ ότι δεν είναι ο κατάλληλος και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέλεις. Να βγεις λοιπόν ραντεβού με τη δύναμη ότι εσύ επιλέγεις κι όχι ότι σε επιλέγουν. Και θα δεις πόσο υπέροχα θα νιώσεις.

Νιώσε ευτυχισμένη με την ζωή σου τώρα. Πώς είναι η ζωή σου; Πώς περνάς; Έχεις φίλους, ενδιαφέροντα,  μια δουλειά που σε ικανοποιεί; Σου αρέσει το σπίτι σου;  Νιώθεις χαρούμενη; Και ξέρεις γιατί σε βάζω να θέσεις στον εαυτό σου αυτά τα ερωτήματα; Γιατί όταν ψάχνεις να βρεις κάποιον για να σας κάνει ευτυχισμένη, τότε βγαίνεις ραντεβού με το αίσθημα της έλλειψης.  Έτσι αν αισθάνεσαι πως για να είσαι ευτυχισμένη χρειάζεται να έχεις απαραιτήτως μια σχέση, τότε θα βρεθείς με το λάθος άτομο. Όταν όμως είσαι καλά κι ευτυχισμένη, τότε θα φτάσεις στο επίπεδο να λες: “Αν βρω κάποιον να μοιραστώ μαζί του τη ζωή μου, αυτό θα είναι υπέροχο. Αλλά αν δεν βρω τον κατάλληλο, προτιμώ να είμαι μόνη μου αφού ήδη έχω μια καλή ζωή”.

Η αυτοπεποίθηση και το θάρρος είναι πολύ σέξι. Οι άνθρωποι πραγματικά δεν ασχολούνται με την εξωτερική εμφάνιση όσο εμείς νομίζουμε. Είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο πώς τους κάνουμε να νιώθουν. Έχετε χιούμορ, είστε ενδιαφέρουσα, “κοιτάτε” τον άλλο στα μάτια; Η εμφάνιση δεν αρκεί, ούτε διαρκεί. Ο χαρακτήρας, ναι. Και αν πραγματικά πιστεύετε ότι χρειάζεται τόνωση η αυτοπεποίθησή σας, τότε μιλήστε με φίλους, παρακολουθήστε προγράμματα  αυτοβοήθειας, ή  ζητήστε βοήθεια από ένα ειδικό.

Ευχαριστίες στην Μυρούλλα Μαλλούππα-ΕΙΑ, Anxiety & Mindset Coach, www.myroullamallouppa.com

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη