Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Brownies με σοκολάτα και ταχίνη από την ηθοποιό Κίκα Γεωργίου

H ταλαντούχα ηθοποιός φτιάχνει τα αγαπημένα της Brownies με ταχίνι, τα οποία δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι της, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 26 λεπτά Για 25 brownies

  • 130 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. chocolate chips
  • 50 γρ. κακάο
  • 5 αυγά
  • 450 γρ. άσπρη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 300 γρ. ταχίνι
  • 230 γρ. αλεύρι

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ στους 175οC. Λαδώνουμε ένα ταψί 25×35 εκ. και τοποθετούμε λαδόκολλα.

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα σοκολατάκια και το κακάο και αμέσως απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε πολύ καλά.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ στο μείγμα διπλώνοντας το με μια κουτάλα, ίσα ίσα για να ενωθεί κι αυτό με τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε ελάχιστα φροντίζοντας να μην γίνει το μείγμα μας ένα χρώμα, αλλά αφήνοντας τις γραμμές της σοκολάτας να διακρίνονται καθαρά μέσα στο μείγμα από ταχίνι, δημιουργώντας όψη μαρμάρου.

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ το μείγμα στο ταψί προσπαθώντας να διατηρήσουμε την όψη του μαρμάρου. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς από πάνω σπρώχνοντας τους λίγο με την παλάμη μας για να κολλήσουν στο μείγμα μας.

ΨΗΝΟΥΜΕ για 26 λεπτά στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε 200 γρ. φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα ή και φιστίκια Αιγίνης.

Cooking with Love/Madame Figaro

 

Διάβασε ακόμη