Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

5 τρόποι για να ξεπεράσεις την αγωνία και τον φόβο

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael σε βοηθά να απαλλαγείς την αγωνία και τον φόβο για να ζήσεις μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.

Όσο ήρεμος ή ψύχραιμος άνθρωπος κι αν είσαι, μέσα στη μέρα θα σε συναντήσει και θα σε χτυπήσει το άγχος, ο φόβος και η αγωνία. Σε διαφορετικές στιγμές και λόγο το καθένα, ή και με μια ασήμαντη αφορμή που μπορεί να το πυροδοτήσει.

Όταν έχεις αγωνία, ενεργοποιείται ο ίδιος μηχανισμός πάλης ή φυγής όπως και όταν βιώνεις φόβο ή άγχος. Κύριος στόχος του, είναι να σε προστατέψει και να σε προετοιμάσει για να παλέψεις ή για να ξεφύγεις από την απειλή.

Ωστόσο, όπως και το άγχος, τόσο και η αγωνία έχει και θετικές πλευρές. Είναι μια απολύτως φυσιολογική και ανθρώπινη αντίδραση σχεδιασμέ­νη να σε προστατεύσει και να σε κινητοποιήσει προς άμεση δράση. 

Διάβασε ακόμη – Πώς να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα

Η αγωνία είναι συναίσθημα, όπως είναι η χαρά και η λύπη. Τα συναισθήματα αλλάζουν, βάση επιστημονικών ερευνών ανά ενενήντα δευτερόλεπτα. Την αγωνία δεν μπορείς να την αφαιρέσεις εντελώς από τη ζωή σου, όπως δεν μπορείς να επιλέξεις να μην ξανανιώσεις ανησυχία, αλλά μπορείς να τη διαχειριστείς διαφορετικά, έτσι ώστε να μη μείνεις καθηλωμένη στο συναίσθημα αυτό. 

Η αγωνία μπορεί να επηρεάσει την ζωή σου, να σε κάνει να σκέφτεσαι και να συμπεριφέρεσαι αρνη­τικά και να νιώθεις σωματικά και ψυχικά εξαντλημένη.

Πιο κάτω θα βρεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αγωνία και τον φόβο έτσι ώστε να ζεις μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή:

Βήμα 1: Αναγνώρισε την κατάσταση που προκαλεί τη αγωνία.

Βήμα 2: Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση.

Βήμα 3: Εστίασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 4: Ενδυνάμωσε τους συναισθηματικούς μυς.

Βήμα 5: Δείξε συμπόνοια και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, για την καταπολέμηση του άγχους και της αγωνίας, όπου έχει ως αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρει τις ενεργειακές διαταραχές και τα ενεργειακά πεδία και να καλμάρει το νευρικό σύστημα.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη