Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

H παράσταση χορού “Landscape” στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό

Από την χοργράφο Έλενα Αντωνίου και την ομάδα της. 

Μετά τις παραστάσεις “MAINSTAGE” και “WISH”, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα (Στέγη Ωνάση) και την Κύπρο (Θέατρο Ριάλτο, Showcase Χορογραφίας Κύπρου και Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας), η χορογράφος Έλενα Αντωνίου, μαζί με τους/τις συνεργάτες/ιδες της, δημιουργούν το “LANDSCAPE”. H παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

Όπως “όλα τα τοπία είναι αυτοβιογραφικά” έτσι και στο “LANDSCAPE”, το τρίτο κατά σειρά έργο, η καλλιτέχνις συνεχίζει να παρατηρεί ως γυναίκα την αλληλεπίδρασή της με τις πατριαρχικές κουλτούρες του 21ου αιώνα.

Η Έλενα Αντωνίου θέτει αναπολογητικά τον εαυτό της στην ανάδειξη του προσωπικού βιώματος σαν ένα συλλογικό τοπίο. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα με απόλαυση και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας προσκαλώντας με επιτήδευση το βλέμμα των θεατών. Στη σόλο περφορμανς “LANDSCAPE” η Αντωνίου δημιουργεί τον χώρο στο πολιτικό σώμα να υπάρξει ως βαθιά τραυματισμένο αλλά και ελεύθερα σεξουαλικό. 

Συντελεστές: Ιδέα, χορογραφία και Ερμηνεία: Έλενα Αντωνίου. Μουσική/Ηχητικός Σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος, Art direction: Χρήστος Κυριακίδης, Δραματουργία:

Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, Φωτογραφία: Στέλιος Καλλινίκου, Graphics: Nίκος Στέφου, Project Coordinator: Λουκία Βασιλείου. 

Info: Θέατρο Ριάλτο, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, https://rialto.interticket.com, http://elenantoniou.art

Διάβασε ακόμη