Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Η παράσταση “Περιμένοντας τον Γκοντό” από το Θέατρο ΑντίΛογος

Μια διασκευή του εμβληματικού έργου από τον Samuel Beckett στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τούρκικη. 

Το θέατρο ΑντίΛογος, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο επιχειρούν για πρώτη φορά στα κυπριακά θεατρικά δρώμενα, να παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του Samuel Beckett “Περιμένοντας τον Γκοντό” στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τουρκική, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani. 

Μέσα από αυτό το έργο-σταθμό για την παγκόσμια δραματουργία, οι δύο διάλεκτοι σμίγουν και γίνονται μια. Η έντονη ανάγκη για επικοινωνία των δυο ηρώων, εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία τους, ακόμη και αυτό της γλώσσας. Ο λόγος του Εστραγκόν και του Βλαδιμήρ μεταφέρεται μέσω δυο τριαντάρηδων των δυο κοινοτήτων του νησιού. Είναι εκπρόσωποι μιας γενιάς που γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα καθεστώς αναμονής. Μιας γενιάς που “γέρασε πριν την ώρα της” ή που “γεννήθηκε γερασμένη”.

Υπόθεση του έργου: Δύο παρίες, περιφέρονται άσκοπα στη διάρκεια της μέρας και λίγο πριν την νύχτα, καταλήγουν σε ένα μέρος στη μέση του πουθενά, όπου περιμένουν την έλευση κάποιου κυρίου Γκοντό, ο οποίος, όμως, ποτέ δεν έρχεται. Οπωσδήποτε, όμως, θα έρθει αύριο. Έτσι, η ζωή τους καθώς περιστρέφεται γύρω από την πάντα επικείμενη και πάντα αναβαλλόμενη άφιξη του Γκοντό, δεν αποκτά κανένα άλλο λόγο ύπαρξης, παρά τη συνάντησή τους και την αναμονή. 

Συντελεστές: Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος, Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Θέλμα Κασουλίδου, Ηχητικό τοπίο : Αντώνης Αντωνίου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Κούλης Σιαμπτάνης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Παφίτης. Ερμηνεύουν: Izel Seylani, Γιώργος Κυριάκου.

Η παράσταση θα συνοδεύεται με υπέρτιτλους στην ελληνική και τουρκική. 

Πρεμιέρα: Τετάρτη 12 Μάϊου, στις 19.00. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Info: Σπίτι της Συνεργασίας, Μάρκου Δράκου 28, Λευκωσία, τηλ.: 99251331.

Διάβασε ακόμη