Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

5 tips για να έχεις μια καλή σεξουαλική ζωή

Τι είναι το sex therapy και πως λειτουργεί;

To sex therapy είναι ένας τύπος θεραπείας, επιστημονικά σχεδιασμένος, για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια να αντιμετωπίσουν ιατρικούς ή ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ικανοποίηση. Εάν υπάρχουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες λόγω άλλων παθήσεων, η θεραπεία γίνεται σε συνεργασία με ουρολόγο, γυναικολόγο ή ψυχίατρο. Όταν όμως τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα ψυχολογικών παραγόντων, τότε λειτουργεί όπως η ψυχοθεραπεία, χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Στόχος της είναι να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις συναισθηματικές προκλήσεις θέτοντας ρεαλιστικές προσδοκίες, για να είστε ικανοποιημένοι από τη σχέση σας και τη σεξουαλική σας ζωή.

Πώς λειτουργεί η σεξουαλική θεραπεία;

Κάθε συνεδρία διαρκεί έως 90 λεπτά και η συχνότητα ή η διάρκεια εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Ο θεραπευτής θα σου δώσει ακριβείς οδηγίες για ό,τι χρειάζεται να κάνετε με τον σύντροφό σου στο σπίτι πριν από το επόμενο ραντεβού. Επίσης παρέχονται συμβουλές και εκπαίδευση για αλλαγές στάσεων που υπάρχουν λόγω κουλτούρας ή ανατροφής.

Διάβασε ακόμη – Πώς προκαλείται η ενσυναισθητική κόπωση;

#1. Χρησιμοποίησε και τις 5 αισθήσεις σου

Η εξάσκηση αυτής της διαδικασίας θα σε βοηθήσει να εξαλείψεις τους φόβους που προκύπτουν από την αντίληψη ότι πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα για τη σεξουαλική οικειότητα, ενώ θα αντιληφθείς τι σου αρέσει. Να είσαι περίεργη για το σώμα το δικό σου και του συντρόφου σου! Με αυτή την πρακτική θα διευρύνεις την επίγνωσή σου για το τι σε κάνει να νιώθεις σεξουαλικά ζωντανή. Θα μάθεις στο σύντροφό σου πώς να σε αγγίζει, θα ανακαλύψεις σεξουαλικές επιθυμίες που δεν ήξερες ότι είχες. Η εξερεύνηση του τι ενεργοποιεί το σύντροφό σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον ευχαριστήσεις σεξουαλικά, ενώ εάν απολαμβάνεις αυτό που απολαμβάνει, θα έρθετε πιο κοντά.

#2. Μην παραλείπεις τα προκαταρκτικά!

Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από τη διείσδυση. Δοκίμασε όλο το φάσμα αυτών που σου αρέσουν, δηλαδή ένα βαθύ φιλί, αισθησιακό άγγιγμα και ερωτικό μασάζ. Επίσης, βάλε στο πρόγραμμα και τα σεξουαλικά παιχνίδια. Η εξερεύνηση μιας σειράς σωματικών απολαύσεων είναι το κλειδί για την επίτευξη οργασμού.

Διάβασε ακόμη – Εμμηνόπαυση: 3 βιταμίνες που σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα

#3. Κατανοήστε ο ένας τη γλώσσα αγάπης του άλλου

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στην κρεβατοκάμαρα, είναι πολύ εύκολο να ρίχνετε την ευθύνη και να θυμώνετε επειδή οι ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται. Οι καβγάδες συνήθως γίνονται επειδή ένα άτομο αισθάνεται ότι δεν εκτιμάται. Μαθαίνοντας και εκφράζοντας την αγάπη σου στη γλώσσα του συντρόφου σου (είτε μέσω δώρων είτε σωματικής στοργής ή απλών πραγμάτων, π.χ., βγάζοντας τα σκουπίδια), θα δημιουργήσεις τη βάση για σεξουαλική οικειότητα.

#4. Απόφυγε τη σύγκριση του συντρόφου σου με τους προηγούμενους

Η σύγκριση τείνει να δημιουργεί περιττές ανασφάλειες και δυσαρέσκεια. Αντίθετα, αφεθείτε ο ένας στον άλλο και κρατήστε τα πράγματα συναρπαστικά. Δημιουργήστε νέες αναμνήσεις!

#5. Πάρτε απόφαση να είστε οικείοι, ξεκούραστοι και δώστε προτεραιότητα

Προγραμμάτισε χρόνο για τον εαυτό σου και το σύντροφό σου ή μην υπερπρογραμματίζεις. Για να διατηρήσεις τη σπίθα ζωντανή, πρέπει να αφιερώσεις τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα για να εξερευνήσεις ο ένας το σώμα του άλλου. Προγραμμάτισε ραντεβού για νέες σεξουαλικές αποδράσεις. Παράλειψε να ελέγχεις το Facebook κάθε βράδυ και κράτησε την πρώτη και την τελευταία ώρα της ημέρας για ανεφοδιασμό, επανασύνδεση και πειραματισμό με τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη