Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Zero food waste: 4 απλά tips για να μην πετάς το φαγητό σου

H Κλινική Διαιτολόγος / Διατροφολόγος, Ξένια Κορομία δίνει χρήσιμες οδηγίες για εξοικονόμηση φαγητού αλλά και χρημάτων.

Υπάρχουν στιγμές που όλες μας νιώσαμε την ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων, φαγητού αλλά και ενέργειας καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που με τον ενθουσιασμό μας ψωνίσαμε πράγματα που έμειναν στο ντουλάπι ή γέμισαν το ψυγείο και λίγο αργότερα τον κάλαθο.

Πρέπει να δώσεις ένα τέλος σε όλο αυτό και οι συμβουλές πιο κάτω σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

 1. Βάλε το shopping list στη ζωή σου
  Πριν πας στη υπεραγορά οργανώσου και αγόρασε μόνο ότι χρειάζεσαι. Ο αγοραστικός πανικός μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες , όπως η υπερκατανάλωση τροφίμων καθώς και η αύξηση των τιμών τους. Επομένως προγραμμάτισε από πριν τι θα φας μέσα στην εβδομάδα και επισκέψου την υπεραγορά προετοιμασμένη.
 1. Αποθήκευσε τα τρόφιμα σωστά
  Για να μη γεμίζεις το σπίτι με τρόφιμα που μπορεί να καταλήξουν στα σκουπίδια, μάθε να τα αποθηκεύεις σωστά. Τοποθέτησε τα τρόφιμα με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούνται καλύτερα, να μην αλλοιώνονται και να μην επιμολύνουν τα υπόλοιπα. Βεβαιώσου ότι έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά που θα χαλάσουν πιο σύντομα έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσεις πριν αυτό συμβεί.

Διάβασε ακόμη – Ορθορεξία: 5+1 χαρακτηριστικά αυτής της διατροφικής διαταραχής

 1. Ανακύκλωσε φαγητό που έχει περισσέψει
  Ανακυκλώνοντας τα φαγητά της προηγούμενης ημέρας δεν πάνε χαμένα και δε χρειάζεται να ξοδεύεις ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα. Μην τα ξεχνάς στο ψυγείο και μετά να τα πετάς αναγκαστικά.
 2. Κατέγραψε τα τρόφιμα που έχουμε στο σπίτι
  Ανοίγουμε τα ντουλάπια μας τακτικά και θυμόμαστε τι τρόφιμα υπάρχουν σε αυτά, τι ποσότητες από το κάθε ένα έχουμε στο σπίτι και την ημερομηνία λήξης τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε να αγοράσουμε τρόφιμα που έχουμε ήδη.

Ευχαριστίες στην Ξένια Κορομία, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο BSC, MSC, τηλ.: 99150064, Email: [email protected], Facebook: Κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος- Ξένια Κορομία

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη