Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

9 ιδέες για να οργανώσεις το χώρο σου τη νέα χρονιά

Ένα οργανωμένο σπίτι δημιουργεί περισσότερο ελεύθερο χώρο. Με αυτά τα απλά βήματα μπορείς να δημιουργήσεις καινούριες γωνιές.

≠1. Τοποθέτησε ένα μικρό ράφι πάνω από την πόρτα του μπάνιου, όπου μπορείς να αποθηκεύσεις σε κουτιά απορρυπαντικά και γενικότερα πράγματα που δεν χρησιμοποιείς συχνά.

≠2. Χρησιμοποίησε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι για να αποθηκεύσεις ρούχα, σεντόνια και κουβέρτες. Έτσι θα έχεις εύκολη πρόσβαση σε οτιδήποτε χρειαστείς, χωρίς να πρέπει να ψάχνεις ιδιαίτερα.

≠3. Τοποθέτησε ράφια σε διάφορες γωνιές του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσεις την «κάθε γωνιά», δίνοντας μια μοντέρνα πινελιά στη διακόσμηση.

≠4. Στην κουζίνα και στο μπάνιο, στη μέσα μεριά των ντουλαπιών σου, τοποθέτησε κρεμαστά καλάθια, για να έχεις πιο οργανωμένα τα πράγματα που χρειάζεσαι άμεσα, όπως τα καθαριστικά.

≠5. Πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου κρέμασε θήκες παπουτσιών. Είναι μια λύση, που δεν θα σου δεσμεύσει καθόλου χώρο και θα μπορείς εύκολα να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει με το outfit σου, αφού θα βλέπεις όλες τις επιλογές σου.

≠6. Σε ένα δοχείο ή ένα καλάθι με καπάκι βάλε μικροαντικείμενα, όπως κέρματα, αποδείξεις και γενικότερα όλα όσα κάνουν τον χώρο σου να μοιάζει άνω κάτω. Κι επειδή θα έχει καπάκι, μπορεί να θεωρηθεί και διακοσμητικό στοιχείο.

≠7. Αφιέρωσε τρία -δεν θα σου πάρει περισσότερο- λεπτά κάθε πρωί για να στρώσεις το κρεβάτι σου. Αμέσως ο χώρος θα αλλάξει και θα φαίνεται πιο οργανωμένος.

≠8. Προσπάθησε να μην κρατάς πράγματα, τα οποία δεν θα χρειαστείς. Για να σε βοηθήσει να διαλέξεις χώρισέ τα σε τέσσερις κατηγορίες: “Πετάω”, “Κρατάω”, “Ανακυκλώνω” και “Δίνω”.

≠9. Οργάνωσε τα ράφια της κουζίνας σου σε κουτιά, στα οποία θα έχεις γραμμένο έξω σε μια ετικέτα τι περιέχει το κάθε ένα. Αμέσως θα βρίσκεις αυτό που θες.

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη