Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ελβετός καλλιτέχνης “επεμβαίνει” στην πρόσοψη του οίκου Louis Vuitton

Ο Louis Vuitton κάλεσε τον καλλιτέχνη Urs Fischer να “επέμβει” στην πρόσοψη της κεντρικής μπουτίκ του οίκου στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μέσα στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας capsule κολεξιόν. 

Η εικαστική “επέμβαση” του Ελβετού καλλιτέχνη είναι ταυτόχρονα έκθεση δημόσιας τέχνης και εκδήλωση μόδας.

“Οι βιτρίνες πρέπει να δελεάζουν και όχι να εκφοβίζουν” λέει, από το σπίτι του στο Λος Άντζελες, ο Fischer. Τα φρούτα και λαχανικά είναι εδώ και πολύ καιρό βασικά στοιχεία στο εικαστικό “λεξιλόγιο” του καλλιτέχνη. Στην πρώτη συνεργασία του με τον Louis Vuitton – ήταν ένας από τους έξι καλλιτέχνες που κλήθηκαν να φανταστούν εκ νέου την τσάντα Capucines – ο Fischer δημιούργησε έξι μικρά γλυπτά από σιλικόνη (μεταξύ αυτών, ένα καρότο και μια μπανάνα) να κρέμονται από τη λευκή τσάντα. Η συλλογή που προέκυψε από αυτή την συνεργασία ονομαζόταν “Louis Vuitton x Urs Fischer”.

Η τωρινή συνεργασία προέρχεται από σκίτσα που έκανε, αφηρημένος, στο iPad του. “Αυτοί οι χαρακτήρες ξεκινούν ως ζωγραφιές που κάνω όταν χαζολογάω, μικρά ψήγματα ιδεών που φτιάχνω και χρησιμοποιώ για να επικοινωνώ με φίλους και τη οικογένεια” εξηγεί. Για τον Louis Vuitton μετέτρεψε τα σχέδια – τα συγκρίνει με κόμικς – σε τρισδιάστατα έργα τέχνης. “Λένε έναν σκασμό μικρές ιστοριούλες που μαζεύονται όλες μαζί όπως κι οι άνθρωποι στον κόσμο” αναφέρει.

Πηγή: AΠΕ

Φωτογραφία: Instagram, @surroundingspaces

Διάβασε ακόμη