Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Tα 4 οφέλη του τρεξίματος

Μην το καθυστερείς.

Τα οφέλη του τρεξίματος είναι πολλά και δεν έχει σημασία αν έχεις να τρέξεις από το σχολείο ή αν επανέρχεσαι από ένα μεγάλο διάλειμμα. Μάθε παρακάτω 4 ενδεικτικά οφέλη που έχει το τρέξιμο για την υγεία σου και όχι μόνο.

Τα οφέλη του τρεξίματος:

Διάβασε ακόμη – 5 συμβουλές για ομαλή επιστροφή στην ρουτίνα του γυμναστηρίου

#1. Για τονωμένο σώμα

Το τρέξιμο ενισχύει το μεταβολισμό και έρευνα δείχνει ότι η καύση θερμίδων παραμένει αυξημένη πολύ αφότου βγάλεις τα παπούτσια σου. Μάλιστα, ξεπερνάει και άλλες ασκήσεις μέτριας έντασης ως ο ταχύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Medicine & Science in Sports & Exercise. Με το τρέξιμο δε φεύγουν μόνο τα κιλά – σμιλεύονται και οι μύες. Με κάθε βήμα θα φτάνεις όλο και πιο κοντά στην επίπεδη κοιλιά, στους σφιχτούς γλουτούς και στα σέξι πόδια.

Διάβασε ακόμη – Το ιδανικό γεύμα για τα παιδιά στο σχολείο

#2. Λιγότερο στρες

Η έντονη άσκηση, όπως το τζόγκινγκ για μισή ώρα, έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει το άγχος και την κατάθλιψη για ώρες μετά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

#3. Για καλύτερο σεξ

Η λίμπιντό σου έχει μειωθεί; Ανέβα στο διάδρομο! Σε μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, οι γυναίκες που έτρεχαν μόνο για 20 λεπτά διεγείρονταν πολύ περισσότερο όταν έβλεπαν ένα ερωτικό βίντεο από αυτές που δεν έτρεχαν.

#4. Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα διαπίστωσαν ότι η μέτρια προς έντονη άσκηση (όπως το τρέξιμο για 30 λεπτά) 5 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει αρκετά το μεταβολισμό των οιστρογόνων ώστε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη