Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

5 συμβουλές για ομαλή επιστροφή στην ρουτίνα του γυμναστηρίου

Η γυμνάστρια, personal trainer και co-founder, Μαρία Έλληνα του Fitness Boutique Studio Fit2ThePoint, σου λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Το να επανεντάξεις τον εαυτό σου στον ρυθμό της άσκησης μετά από μια περίοδο αδράνειας, όπως είναι οι καλοκαιρινές διακοπές, μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για μια ομαλή επαναφορά:

#1. Μην περιμένεις, ξεκίνησε με την πρώτη ευκαιρία! Όσο πιο μικρή είναι η περίοδος αποχής από την γυμναστική τόσο το καλύτερο. Δεν είναι εύκολο, όμως Προσπάθησε να ξαναμπείς στην ρουτίνα σου άμεσα.

#2. Αύξησε προοδευτικά την ένταση στην πρόγραμμα σου: Ακόμη και αν νιώθεις ενέργεια και ενθουσιασμό από την επανένταξη στην άσκηση, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις χαλαρά και να αυξήσεις σταδιακά την ένταση και την διάρκεια του προγράμματος σου. Προσπαθώντας να επανέλθεις απευθείας στο επίπεδο που ήσουν πριν τις διακοπές, αυξάνεις τον κίνδυνο τραυματισμού. Ένα πρόγραμμα προσαρμογής από τον γυμναστή σου θα είναι το ιδανικό για ένα σωστό ξεκίνημα.

Διάβασε ακόμη – Η ιδανική γυμναστική για τις πιο ζεστές θερμοκρασίες

#3. Δημιούργησε ένα πλάνο με ξεκάθαρους στόχους: Είναι μια καινούργια αρχή, και ευκαιρία να βάλεις τους στόχους σου! Τι θέλεις να πέτυχεις μέσα από την γυμναστική και πότε; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για αυτό; Κάνε ένα πλάνο με την βοήθεια του γυμναστή σου και βάλε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους, που σίγουρα θα σε οδηγήσουν σε μεγάλα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

#4. Να είσαι συνεπής: Αρχικά, θα νιώθεις ίσως μια αύξηση στην κόπωση καθώς το σώμα σου προσαρμόζεται στη νέα ρουτίνα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι σημαντικό όμως να παραμείνεις συνεπείς και να μην αφήσεις την κόπωση να σε αποθαρρύνει. Το σώμα σου χρειάζεται χρόνο να μπει στην ρουτίνα ειδικά μετά από τις διακοπές. 5. Ισορροπημένη υγιεινή διατροφή: Η σωστή διατροφή και η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητες για την άσκηση! Ξέχασε τις αυστηρές δίαιτες και τις δίαιτες express για να χάσεις τα κιλά των διακοπών. Το μυστικό είναι να αρχίσεις σωστή διατροφή, ισορροπημένη και κατάλληλη για τις ανάγκες σου και να είσαι συνεπής σε αυτή. Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι τα καύσιμα του οργανισμού μας. Για να μας δώσει ενέργεια το σώμα μας, πρέπει να τρεφόμαστε έξυπνα και σωστά.

Διάβασε ακόμη – Πότε πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης;

#5. Ξεκούραση: Η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση, επομένως μην παρακάμπτεις την ξεκούραση και τον ύπνο. Το να κοιμάσαι 4 ώρες κάθε βράδυ δεν θεωρείται ξεκούραση. Για να μπορέσει ο οργανισμός να κάνει την αποκατάσταση του χρειάζεται 6-8 ώρες. Μην τις θυσιάζεις, είναι πολύ σημαντικές για να έχεις ενέργεια και διαύγεια όλη μέρα! Θυμηθείτε ότι η επαναφορά στην άσκηση απαιτεί χρόνο οπότε δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα ρουτίνα.

Ευχαριστούμε την Μαρία Έλληνα, γυμνάστρια, personal trainer και co-founder του Fitness Boutique Studio Fit2ThePoint, τηλ.: 70087387, Περικλέους 20Α, Στρόβολος, Facebook: fit2thepoint, Instagram: fit2thepoint

Διάβασε ακόμη