Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ψυχολόγος: Αυτό είναι το εργαλείο αυτοβελτίωσης που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μας προτείνει ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει στο προσωπικό ταξίδι αυτοβελτίωσης μας.

Το ημερολόγιο είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο το οποίο με το να καταγράφει κάποιος τις σκέψεις του, τα συναισθήματά και τις εμπειρίες του, είναι μία βαθύτερη εσωτερική ανάλυση που βοηθά στην αυτοβελτίωσή και στην καλύτερη ποιότητας ζωής.

Η καταγραφή των σκέψεων μας, λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και μας βοηθά να αποβάλλουμε το άγχος και  τα καταπιεσμένα συναισθήματα μας. Το ημερολόγιο, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους μας, ώστε να ξεκλειδώσουμε το μυαλό και την καρδιά μας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Μέσω του ημερολογίου προσδιορίζονται οι προσωπικοί στόχοι για να ξεκινήσει το ταξίδι της επίτευξής τους.

Διάβασε ακόμη – 5 συνήθειες που παρατείνουν την ποιότητα ζωής κατά 10 χρόνια

Τι οφέλη έχει το να κρατάμε καθημερινά ημερολόγιο;

1. Βοηθά στη μείωση του άγχους. Το να καταγράφεις τους ημερήσιους στόχους σου σε βοηθάει να μπεις σε μια σειρά και να μην αναβάλλεις ή να αμελείς τις υποχρεώσεις σου. Επίσης με το να καταγράφεις τις σκέψεις σου τις εξωτερικεύεις, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην σε αγχώνουν τόσο πολύ και να αντιμετωπίζεις πιο εύκολα τις αρνητικές καταστάσεις που μπορεί να σου τύχουν.

2. Βοηθάει να έχεις καλή μνήμη. Όταν γράφεις κάτι, το αποστηθίζεις και με αυτό το τρόπο θα θυμάσαι ό,τι έγραψες στις εκκρεμότητές σου αλλά και προσωπικά γεγονότα από την καθημερινότητά σου.

3. Σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου. Αν ζεις μια περίοδο με έντονα συναισθήματα, θα πρέπει να τα σκεφτείς όλα πριν τα καταγράψεις στο ημερολόγιό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και θα τα αντιμετωπίσεις όλα πιο ήρεμα και με καθαρό μυαλό.

4. Δεν ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για τα καθημερινά, όμορφα πράγματα που σου συμβαίνουν. Γράψε στο ημερολόγιό σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς πέντε λόγους οι οποίοι σε έκαναν να νιώσεις ευγώμων για τη ζωή σου. Έτσι θα αρχίσεις να εκτιμάς ακόμη και τα πιο απλά πράγματα που σου χάρισαν έστω και ένα χαμόγελο μέσα στη μέρα.

Ο στόχος του να γράφεις στο ημερολόγιο σου, είναι να μπορείς να  εκφράζεις κάτι αληθινό και χωρίς περιορισμούς. Εκφράσου ελεύθερα και απελευθέρωσε από μέσα σου οτιδήποτε παλιό και καταπιεσμένο. Βάλε νέους στόχους και όνειρα για ένα υπέροχο και ευτυχισμένο μέλλον.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Διάβασε ακόμη