Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ποια ώρα πρέπει να πας για τρέξιμο ώστε να χάσεις βάρος

Υπάρχει ολόκληρη θεωρία, κι εμείς στην αναλύουμε.

Το τρέξιμο είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει αμέτρητα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία. Εκτός από τη βελτίωση της αντοχής και της ζωτικότητας, το τρέξιμο μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις βάρος.

Ωστόσο, η ώρα της ημέρας κατά την οποία αποφασίζεις να το κάνεις, μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά του, αλλά και να ενισχύσει τους σχετικούς κινδύνους.

Τρέξιμο το πρωί

Αν και το τρέξιμο το πρωί μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ενέργεια, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Διάβασε ακόμη – Δες πως θα βρεις περισσότερο χρόνο για σένα

Κατά τη διάρκεια του πρωινού, η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο δυσκαμψίας και τραυματισμού. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό τρέξιμο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, το πρωινό τρέξιμο μπορεί να σε παρακινήσει να ξεκινήσεις δυνατά τη μέρα σου και να προετοιμάσεις σωστά το σώμα σου για άσκηση.

Τρέξιμο το απόγευμα

Το απόγευμα θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως η καλύτερη ώρα για τρέξιμο. Αυτή την ώρα της ημέρας, η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη, με αποτέλεσμα οι μύες να είναι πιο ευέλικτοι και οι πνεύμονες να προσλαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο.

Διάβασε ακόμη – Το χαρακτηριστικό που αποκαλύπτει ότι ο σύντροφός σου είναι ψεύτης

Αν και η σωματική απόδοση μπορεί να είναι βέλτιστη κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η πνευματική απόδοση μπορεί να είναι χαμηλότερη, λόγω της συσσωρευμένης κόπωσης της ημέρας. Ωστόσο, η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος καθιστά το απογευματινό τρέξιμο ιδανικό για αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Βραδινό τρέξιμο

Το τρέξιμο το βράδυ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονώσεις το άγχος και να απολαύσεις λίγη ηρεμία και γαλήνη μετά από μια κουραστική μέρα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος θρόμβων αίματος ή καρδιακών προσβολών σε σύγκριση με άλλες ώρες της ημέρας.

Ωστόσο, το τρέξιμο το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα την επόμενη μέρα.

Η καλύτερη ώρα για να τρέξεις και να χάσεις βάρος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις και ανάγκες, οπότε ενώ το τρέξιμο το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική επιλογή ώρας είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες και το χρονοδιάγραμμα του καθενός.

Πηγή: esquire.com.gr

Διάβασε ακόμη