Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι νέες αφίξεις που πρέπει να επισκεφθείς το 2024

Tα καινούργια must-visit spots.

Το νησί μας έχει και αυτό το χειμώνα κάποιες νέες αφίξεις, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στον υπάρχοντα χάρτη της εστίασης.

Παρακάτω, λοιπόν, ανακαλύψτε 5 καινούργια must-visit spots σε όλη την Κύπρο για να μη σε πιάσει κανείς αδιάβαστο!

Púa

Mε όνομα που παραπέμπει σε ένα είδος γιασεμιού, το νέο cafe-εστιατόριο που έκανε την εμφάνισή του στον Στρόβολο θα σε ενθουσιάσει τόσο με τον καλαίσθητο χώρο του όσο και με τις επιλογές στο μενού του! Πρόκειται για έναν all day, μοντέρνο χώρο, που κατακλύζεται από φυσικό φως και φυτά, ο οποίος σε περιμένει από το πρωί για καλό specialty coffee, ωραίους φρέσκους χυμούς, κρουασάν αλλά και για brunch -στο μενού θα βρεις από waffle, μέχρι croquet monsieur, πιάτα με αυγό αλλά και μια vegan επιλογή. Το μεσημέρι θα πας και πάλι εκεί για πιάτα όπως Hawaiian style poke bowls, σαλάτες και κυρίως πιάτα, με επιλογές όπως pasta, beef burger και κοτόπουλο.

(22322100) Βυζαντίου 61, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Σ 07.00-22.00

Novak

Στην παλιά πόλη της Λεμεσού, σε έναν από τους πιο γραφικούς χώρους της πόλης, σε ένα κτήριο με πετρόκτιστες καμάρες δημιουργήθηκε ένας νέος προορισμός εξόδου. Ο λόγος για το Novak, ένα all day μπαρ, το οποίο οι άνθρωποί του χαρακτηρίζουν ως νοσταλγικό, ρομαντικό, ζεστό και ζωηρό. Ένας χώρος με γήινα χρώματα, boho αισθητική και έντονο άρωμα παρελθόντος, που παντρέυει με επιτυχία την παλιά Λεμεσό με την καινούρια. Εδώ λοιπόν θα πας για καφέ, ποτό και κοκτέιλ, dips αλλά και επιδόρπια. Παράλληλα, ο πολυχώρος του Novak προσφέρεται για private events και δεξιώσεις, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει επίσης DJs και live events.

(99211280) Γενεθλίου Μιτέλα 24, Λεμεσός.

Μπού Μπού

Στο χώρο όπου μέχρι πρότινος έβρισκες το μεζεδοπωλείο Γραβέλλα τζιαι Καπνιά στην Έγκωμη, πλέον βρίσκεις την Μπου Μπου. Ένα μεζεδοπωλείο – μουσικοθεραπευτήριο, το οποίο προσφέρει ελληνικούς και κυπριακούς μεζέδες, αλλά και live μουσική με καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα, παρουσιάζοντας από ρεμπέτικες βραδιές, μέχρι live με λαϊκό και έντεχνο, ακόμα και διασκέδαση σε στυλ μπουζούκια! Πρόκειται για το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Μάριου Πρίαμου, του γνωστού παραγωγού, παρουσιαστή και εκπαιδευτή καταδύσεων, τον οποίο γνωρίσαμε από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό Survivor. Πρόκειται για ένα χώρο που παραπέμπει περισσότερο σε ελληνικό κουτούκι, με έμφαση στον μεζέ, που αποτελείται από πιάτα ελληνικής και κυπριακής κουζίνας. Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με κρασί (μέσα από μια μεγάλη γκάμα κρασιών, ακόμα και χύμα), διάφορα αποστάγματα από Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και με πολλά spirits (ουίσκι, gin κ.λπ.).

Διάβασε ακόμη – 5+1 τάσεις που θα δούμε στα ταξίδια το 2024

(22358060) Λεωφόρος Αρχαγγέλου Μιχαήλ 54 και Καληδονιών 7, Έγκωμη, Λευκωσία. Τρ-Κ 19.00-00.00.

Rokoko

Το διάσημο εστιατόριο με τις casual ιταλικές γεύσεις, το οποίο άνοιξε το 2015 στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ ακολούθησε η δημιουργία του Rokoko Forno στο Mall of Egkomi, εδώ και μερικές ημέρες προσφέρει τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις του και στη Λάρνακα, στην πανέμορφη Δημοτική Αγορά. Εκεί λοιπόν θα δοκιμάσεις artisan pizza, φρέσκια pasta, λαχταριστά γλυκά, τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ, σε μία cosy ατμόσφαιρα.

(96260160) Δημοτική Αγορά, Λάρνακα. Τρ-Παρ 18:30-00:00, Σ-Κ 12:30-15:30 & 18:30-00:30.

Ōnar

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο στη γωνία Αρχ. Μακαρίου Γ΄ με την οδό Αγίου Κενδέα, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Πάφου, το Onar αποτελεί τη νέα εστιατορική άφιξη με την υπογραφή της ομάδας του Oniro by the sea, η οποία αποτελείται από τους Αντρέα Δαμιανόζογλου και Νίκη Μιλτιάδους. Πρόκειται για ένα κομψό εστιατόριο που έρχεται να μυήσει τον επισκέπτη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης, μέσα από ένα μενού όπου η απλότητα συναντά τη λεπτομέρεια και κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στην καρδιά των ελληνικών και κυπριακών γεύσεων και παραδόσεων. Όσον αφορά στο μενού του, αυτό έχει to-share φιλοσοφία και στηρίζεται στην εποχικότητα των υλικών, περιλαμβάνοντας επιλογές τόσο σε κρεατικά όσο και σε ψαρικά, ενώ για να πάρεις μία πιο συγκεκριμένη “γεύση” για το τι θα δοκιμάσεις, θα σου πούμε μόνο ότι θα σερβίρεται ένα ριζότο με γεύση από γεμιστά! Στο μενού επιπλέον θα υπάρχουν πιάτα που μπορούν να ικανοποιήσουν τόσο vegan όσο και vegetarian. Η προσεκτικά επιμελημένη λίστα κρασιών του περιλαμβάνει προτάσεις από τα καλύτερα κυπριακά και ελληνικά οινοποιεία. Και κάθε ένα είναι μια απόδειξη της πλούσιας αμπελουργικής κληρονομιάς αυτών των εδαφών!

(26322444) Αγίου Κενδέα, Πάφος, 8010 Πάφος. Τρ-Κ 13.00-22.00 (κουζίνα).

Τατσιά μεζεδοτεχνείο

Η νέα άφιξη του νησιού βρίσκεται στην καρδιά της Λάρνακας, ονομάζεται Τατσιά και αυτοπροσδιορίζεται ως μεζεδοτεχνείο. Με δυνατό όπλο του τον χαλαρό χώρο του και τα live events και ανάγοντας το μεζέ σε τέχνη, η Τατσιά ετοιμάζει εκλεκτά πιάτα και τα σερβίρει σε τιμή άκρως δελεαστική! Το Μεζεδοτεχνείο Τατσιά άνοιξε τις πόρτες του πριν από μόλις μερικές μέρες στην καρδιά της πόλης του Ζήνωνα, σε ένα χώρο cozy και όμορφα διακοσμημένο, με παραδοσιακές πινελιές γύρω-γύρω που δίνουν μία χαλαρή και ανεπιτήδευτη αίσθηση, προτείνοντας κέφι και γεύσεις διαφορετικές. Πρωταγωνιστής του μενού είναι ο πλούσιος κυπριακός μεζές, οποίος εδώ τιμά τα κυπριακά προϊόντα και φτιάχνεται με περίσσια τέχνη! Ψωμί ζυμωτό από τα χεράκια τους, φρεσκοκομμένη σαλάτα, ορεκτικά όπως ξιδάτα, πατζάρι, τζατζίκι που μοσχομυρίζει δυόσμο και τσακιστές ελιές, θα δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσει το φαγοπότι! Και το καλύτερο είναι ότι μεζές εδώ τιμάται μόλις στα €23. Η Τατσιά είναι μία αξιοπρεπής και αυθεντική ταβέρνα, γι’ αυτό και θα προτείναμε να τη βάλεις στη λίστα σου άμεσα, ενώ αποτελεί και την καλύτερη πρόταση για τις γιορτινές μέρες, μιας και έφτιαξε μουσικό πρόγραμμα που θα σε διασκεδάσει.

(97800007) Χριστόδουλου Ιακωβίδη 33, Λάρνακα. Τετ-Πεμ 19.00-22.30, Παρ-Σ 19:00-23:00 & K 13.00-16.30.

Picnic

Εκεί που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Πίβο microbrewery, άνοιξε ένας χώρος με ιδιαίτερο concept που σε ελκύει να τον επισκεφτείς. Ακολουθεί το σκεπτικό της εκλεκτής μουσικής και των απλών πιάτων, σε έναν χώρο που θέλει να περάσει την έννοια της παρέας, με ένα μεγάλο κεντρικό τραπέζι και στη μια άκρη έναν μεγάλο παγκάκι – καναπέ που «σπάζει» σε πιο μικρά τραπέζια. Με φόντο ψηλά φυτά και παχύφυτα, στον χώρο είναι έντονο το στοιχείο της πέτρας –χάρη στην ιστορία του κτιρίου– με τις τοξωτές αψίδες που οδηγούν στο μπαρ να δίνουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην αρχιτεκτονική του, και το ξύλο στα τραπέζια και τα καθίσματα. Το μενού, μικρό και περιεκτικό και περιλαμβάνει πιάτα όπως το ψωμάκι πατάτας, Smash Burger, νόστιμα agnolotti με γέμιση αναρής και λαχανικά στα κάρβουνα κ.ά.

Διάβασε ακόμη – Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο ελληνικό Google για το 2023

Έμπερς

Το εστιατόριο “Embers” μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα pop up μαγαζί, που τα τελευταία δύο καλοκαίρια λειτουργούσε στην αυλή του του Library bar. Το μενού του επιμελείται ο chef Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του, που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα του, η οποία αξιοποιεί καθαρά και μόνο κάρβουνα. Εδώ και λίγες μόνο ημέρες, λοιπόν, το Έμπερς, ο Αλκιβιάδης και όλη η δραστήρια ομάδα του μάς υποδέχονται στον δικό τους χώρο που άνοιξαν στη Λεμεσό, στην πολυσύχναστη οδό Γλαδστωνος, δίπλα από το The Shopkeeper & Co., σε ένα μαγαζί που υπάρχει εκεί 50 περίπου χρόνια και στέγαζε ένα παλιό σουβλατζίδικο ονόματι Το Φεγγαράκι, το οποίο μετέτρεψαν σε ένα casual ελληνικό φαγάδικο! Εδώ θα απολαύσεις φαγητό εστιατορίου, φτιαγμένο με καθαρά κυπριακά κρέατα και ψάρια, όλα εποχιακά, τα οποία ψήνονται αποκλειστικά και μόνο σε ανοιχτή φωτιά με κάρβουνο! Αυτή άλλωστε είναι και η εξειδίκευσή τους, όπως και τα fermented foods (που έχουν δηλαδή υποστεί ζύμωση). Εξάλλου, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη, το κάπνισμα δίνει στο φαγητό έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα αφήνει την πρώτη ύλη να αναδειχθεί. Πέρα από καλό φαγητό, στο Έμπερς φροντίζουν ώστε να απολαύσεις και καλό ποτό! Εξ ου και δημιούργησαν μίαν εξειδικευμένη κάβα, με μία πλούσια λίστα με κρασιά από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων και natural, την οποία ενημερώνουν συχνά! Πέραν των κρασιών, σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις και τα δικά τους κοκτέιλ. Μάλιστα, δημιούργησαν 5 signature κοκτέιλ τα οποία εμφιάλωσαν σε μπουκάλια… και είναι ready to drink! Kαι όπως κάθε χώρος που σέβεται τον εαυτό του, παίζει καλή μουσική, έτσι και στο Έμπερς θα ακούσεις μουσική από βινύλια!

(99068262) Γλαδστωνος 92, Λεμεσός. Δ-Σ 18.00-24.00.

Πηγη: checkincyprus.com

Διάβασε ακόμη