Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

O φόβος της αλήθειας

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael εξηγεί τα βήματα που να ακολουθήσεις για να καταπολεμήσεις το φόβο της ασθένειας.

Η “διαταραχή άγχους ασθένειας” ανήκει στις διαταραχές σωματικών συμπτωμάτων και χαρακτηρίζεται από την μεγιστοποίηση συνηθισμένων σωματικών ενοχλημάτων και τη δημιουργία φόβου, ότι το άτομο πάσχει από κάποια ασθένεια χωρίς να είναι αλήθεια.

Το άτομο “βασανίζεται” έντονα από ανησυχία μήπως υποφέρει από κάποια πάθηση, παρά τις ιατρικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και τον εκτεταμένο κύκλο ιατρικών εξετάσεων στον οποίον υποβάλλεται χωρίς αιτία. 

Το άγχος υγείας είναι η κατάσταση όπου υπάρχει υπερβολικό, συνεχές και εμμονικό άγχος για θέματα υγείας. Δηλαδή ξοδεύεις πολύ χρόνο και ενέργεια ανησυχώντας ότι είσαι άρρωστη ή ότι θα αρρωστήσεις. 

Διάβασε ακόμη – 3 τεχνικές για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις

Η αρρωστοφοβία, μικροβιοφοβία, νοσοφοβία, υποχονδρίαση μπορεί να αφορά είτε τον εαυτό σου, είτε δικά σου άτομα από το οικογενειακό, φιλικό ή επαγγελματικό σου περιβάλλον και είναι κάτι το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, αλλιώς θα σε κρατάει αιχμάλωτη στη ζωή σου.

Το άγχος της ασθένειας είναι ένα συχνό πρόβλημα, ειδικά μετά την πανδημία του Covid-19, το οποίο σου στερεί στιγμές τις οποίες αποφεύγεις να ζήσεις για να αποφύγεις μαζί και την ασθένεια, αλλά και το οποίο άγχος αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, ανώδυνα, ακίνδυνα και χωρίς παρενέργειες.

Μάθε τα πάντα που χρειάζεσαι για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να καταπολεμήσεις το φόβο της ασθένειας:

Βήμα 1: Ποια είναι τα αίτια του φόβου της ασθένειας;

Βήμα 2: Πως επηρεάζεται ο τρόπος ζωής σου με το εμμονικό άγχος του να μην αρρωστήσεις;

Βήμα 3: Πλάνο δράσης κατά της αντιμετώπισης του φόβου που περιορίζει την ποιότητα της ζωής σου.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική, για την καταπολέμηση της συναισθηματικής αρρωστοφοβίας λόγω του ότι ξεμπλοκάρει τα καταπιεσμένα συναισθήματα, καλμάρει το νευρικό σύστημα, εξισορροπεί τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) με αποτέλεσμα να επαναπρογραμματίσει το υποσυνείδητο άγχος.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected].

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη