Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

H παράσταση “Παραμύθι ν αρκινήσει” για μικρούς και μεγάλους

Βασισμένη σε τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια.

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων “Μικρός Πρίγκιπας” και “Ο Τζακ και η φασόλια…αλλιώς”, η δημιουργός Βασιλική Ανδρέου-με μια εκλεκτή ομάδα συνεργατών- επανέρχεται με μια καινούρια παράσταση βγαλμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση.

Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Στην παράσταση παρουσιάζονται τα κυπριακά λαϊκά παραμύθια “Οι τρεις τεμπέληες”, “Η Πεντάμορφη” και “Ο φοητσιάρης Παναής”, ειδικά διασκευασμένα για την θεατρική σκηνή από τον Μάριο Στυλιανού.

Μέσα από την σοφία των λαϊκών μας παραμυθιών, η παράσταση μεταφέρει σημαντικά μηνύματα και αξίες στα παιδιά και θυμίζει στους μεγάλους πράγματα που ίσως να έχουν ξεχάσει. 

Η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία – κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου, Διασκευή: Μάριος Στυλιανού, Μουσική: Στέλιος Γερασίμου, Φωτισμός: Κυριάκος Σιαμπτάνης, Σκίτσα αφίσας: Ιωάννης Χαραλάμπους, Σχεδιασμός αφίσας: Νίκη Ανδρέου. Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Βασιλική Ανδρέου, Θέμις Ππόλου, Σάββας Μενοίκου.

Πρεμιέρα: 25 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά

Παραστάσεις: Σάββατο 25/9 – 15:00, Κυριακή  26/9 – 11:00.

Σάββατο 2/10: 15:00, Κυριακή 3/10, 11:00

Σάββατο 9/10: 15:00, Κυριακή 10/10, 11:00

Info: τηλ.: 99902429

Διάβασε ακόμη