Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Χρήσιμες συμβουλές για άσκηση κατά την καλοκαιρινή σεζόν

Η γυμνάστρια, personal trainer και co-founder, Μαρία Έλληνα του Fitness Boutique Studio Fit2ThePoint, σου λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Σίγουρα η ζέστη του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την υγρασία αλλάζουν τα δεδομένα στην άσκηση μας. Για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα πιο κάτω.

Κρατήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Na πίνετε άφθονο νερό πριν διψάσετε, γιατί όταν νιώθουμε δίψα σημαίνει ότι έχουμε καθυστερήσει να πιούμε νερό. Να καταναλώνετε νερό καθόλη την διάρκεια της μέρας ή και ηλεκτρολύτες ειδικά κατά την διάρκεια της άσκησης.

Διάβασε ακόμη – Αυτός είναι ο λόγος που είναι δύσκολο να αποκτήσεις γράμμωση στην κοιλιά

Φροντίστε να τρέφεστε σωστά με φρούτα και λαχανικά που θα σας δώσουν τα θρεπτικά συστατικά και την δροσιά που χρειάζεστε.

1-2 ώρες πριν την άσκηση καταναλώστε τροφές που περιέχουν αλάτι. Αυτό μας βοηθά στο να μην έχουμε μεγάλη απώλεια υγρών.

Μειώστε την ένταση και την διάρκεια του προγράμματος σας.

Διάβασε ακόμη – 5 διατροφικές συνήθειες που θα σου προσφέρουν επίπεδη κοιλιά

Να ντύνεστε ελαφριά. Να επιλέγετε ρούχα που “αναπνέουν” και όχι αδιάβροχα ή αντιανεμικά γιατί μπορεί να προκαλέσουν θερμοπληξία.

Επιλέξτε τις σωστές ώρες για να γυμναστείτε. Αν γυμνάζεστε σε εξωτερικό χώρο επιλέξτε πρωινές ή απογευματινές ώρες καθώς είναι πιο δροσερές. Αν γυμνάζεστε σε εσωτερικό χώρο η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι στους 22-25ΟC κατά την διάρκεια της μέρας.

Ακούστε το σώμα σας. Αν νιώσετε ναυτία, ζαλάδα, κράμπες σταματήστε την άσκηση και πείτε αρκετά υγρά.

Ευχαριστούμε την Μαρία Έλληνα, γυμνάστρια, personal trainer και co-founder του Fitness Boutique Studio Fit2ThePoint, τηλ.: 70087387, Περικλέους 20Α, Στρόβολος, Facebook: fit2thepoint, Instagram: fit2thepoint.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη