Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το τσάι που κόβει τον βήχα

Το αναγνωρίζει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Αν έχεις ξηρό και επίμονο βήχα υπάρχει ένα βότανο που θα σε βοηθήσει. Το τσάι γλυκόριζας! Η κατανάλωση ενός ζεστού τσαγιού οποιουδήποτε είδους μπορεί να είναι χρήσιμη όταν έχεις βήχα, απλώς επειδή ενυδατώνει, ο ατμός μπορεί να σε βοηθήσει να ανοίξεις τις ρινικές οδούς σας και το ζεστό υγρό καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τον βήχα. Αλλά στον ευρύ κόσμο του τσαγιού, υπάρχουν τόσες επιλογές από το κλασικό μαύρο τσάι και το πράσινο τσάι. Ωστόσο υπάρχει ένα τσάι που θα σε απαλλάξει από τον βήχα, με βάση τα θεραπευτικά του οφέλη, τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και πολλά άλλα.

Διάβασε ακόμη – 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις γρίπη

Δοκίμασε το τσάι γλυκόριζας

Η ρίζα της γλυκόριζας είναι ένα πολύ γνωστό βότανο και χρησιμοποιείται συχνά στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες. Πάνω από 300 φλαβονοειδή και φυτικές ενώσεις έχουν απομονωθεί μόνο από αυτό το βότανο. Αυτές οι βιοδραστικές ενώσεις έχουν ισχυρά αντιμικροβιακά και αντιικά οφέλη, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη θεραπεία της βασικής αιτίας του βήχα σου.

Επιπλέον, η γλυκόριζα έχει αντισπασμωδική δράση, η οποία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για τη θεραπεία του βήχα, καθώς βοηθούν στη χαλάρωση των μυών του αναπνευστικού συστήματος.

Διάβασε ακόμη – Πώς επηρεάζουν την ψυχολογία μας τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Η γλυκόριζα συμβάλλει στην ενυδάτωση και καταπραΰνει τους φλεγμονώδεις ή αφυδατωμένους ιστούς ενώ καταπραΰνει τον ξηρό βήχα.

Από τις επιστημονικές μελέτες προκύπτει επίσης ότι έχει αποχρεμπτική δράση και στον παραγωγικό βήχα, επιταχύνοντας την έκκριση της βρογχικής βλέννας.

Η ευεργετική αντιφλεγμονώδη επίδραση στο βλεννογόνο του αναπνευστικού, είναι ωφέλιμη και σε περιπτώσεις ερεθισμένου λαιμού.

Πηγή: shape.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη