Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Spring cleaning: Πώς να κάνεις decluttering στο σπίτι σου

Πώς να οργανώσεις σωστά την καθαριότητα και να “ελαφρύνεις” το σπίτι σου και τη διάθεσή σου.

Η άνοιξη είναι εδώ και είναι καιρός να αλλάξεις τη διακόσμηση αλλά και τη διάθεσή σου. Αφιέρωσε μία ή δύο μέρες στην ανανέωση του χώρου σου και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Διάβασε ακόμη – Spring Cleaning: Πώς να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Πώς θα το κάνεις με τον πιο αποτελεσματικό και τρόπο;

Οργανώσου σωστά

Κάνε ένα πρόγραμμα του χρόνου που θα χρειαστεί να αφιερώσεις και φτιάξε μια λίστα με τα σημαντικότερα tasks που θέλεις να κάνεις. Ιδανικά, βάλε μια σειρά προτεραιότητας, ώστε να ολοκληρώσεις τις δυσκολότερες δουλειές σου πρώτες.

Κουζίνα

Είναι μια καλή επιλογή για να ξεκινήσεις. Πρώτα, κάνε μια εκκαθάριση και αποφάσισε τι δεν χρειάζεσαι. Στη συνέχεια καθάρισε το ψυγείο, πέταξε ο,τι περιττό υπάρχει, ξεσκόνισε και τακτοποίησε τα ντουλάπια σου και άπλωσε ένα τραπεζομάντηλο με φλοράλ ή τροπικό μοτίβο για να σου φτιάχνει το κέφι.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

Υπνοδωμάτιο

Άλλαξε σεντόνια, ανέβασε τις βαριές κουβέρτες στο πατάρι και αέρισε το στρώμα. Στο τέλος ψέκασε το χώρο με ροδόνερο ή λεβάντα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

Σαλόνι

Αρχικά, κάνε γενική καθαριότητα στο χώρο. Σήκωσε τα χειμερινά “στοιχεία”, κατέβασε ένα πολύχρωμο βάζο, βάλε στον καναπέ ένα ανοιχτόχρωμο ριχτάρι και πρόσθεσε μερικά διακοσμητικά από μπαμπού. Αγόρασε ένα φυτό εσωτερικού χώρου, σκέψου πού θα το τοποθετήσεις και άλλαξε τις βαριές κουρτίνες με ανοιχτόχρωμες.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

Mπάνιο

΄Ισως το δωμάτιο που χρειάζεται τις λιγότερες αλλαγές. Άλλαξε το πατάκι και τις κουρτίνες, άλλαξε χρώμα στις πετσέτες και πρόσθεσε ένα αρωματικό χώρου. Πέταξε όσα προϊόντα ομορφιάς δε χρησιμοποιείς πλέον και θα εντυπωσιαστείς από το πόσο πιο τακτοποιημένος θα δείξει ο χώρος.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

Ντουλάπες

Από την άλλη, εδώ θα χρειαστείς αρκετό χρόνο. Αν έχεις την ανάλογη διάθεση, μην περιοριστείς στο να “κατεβάσεις τα καλοκαιρινά”, αλλά δοκίμασε τη μέθοδο KonMari, ταξινομώντας τα ρούχα ανά χρώμα και ύφασμα, ανάλογα με το τι σε βολεύει. Αποφάσισε να αποχωριστείς ή να χαρίσεις τα ρούχα που δε φοράς πια.

Είσοδος

Δεν έχει σημασία αν έχεις μεγάλη ή μικρή είσοδο, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για το χώρο που δίνει την πρώτη εντύπωση του σπιτιού σου. Τοποθέτησε ένα βάζο με λουλούδια, τακτοποίησε τα παπούτσια σου στο πλάι και αγόρασε ένα καινούριο χαλάκι εισόδου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη