Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

“A future to die for”: Mία παράσταση της Λίας Χαράκη

Για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ.

Η παράσταση “A future to die for” σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Λίας Χαράκη θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ μεταξύ 22-24 Οκτωμβρίου ως μέρος του προγράμματος των πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2021.

Κάπου ανάμεσα στη σειρά μαθημάτων καθοδήγησης σε θέματα σταδιοδρομίας “Δώδεκα βήματα προς την ευημερία σε περιόδους κρίσης” του Paul και την προώθηση των πρόσφατων υπηρεσιών και προϊόντων που παράγονται ειδικά για να υποστηρίξουν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της σχεδόν μη αναστρέψιμης οικολογικής καταστροφής, βρίσκεται η καιροσκοπική τους νοοτροπία. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με καπιταλιστικό τρόπο ακόμη και τώρα που επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση; Είναι οι αρχές του ανταγωνισμού και του διχασμού ένας τρόπος επιβίωσης ή ένα μέσο καταστροφής; Μήπως τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον όχι μόνο ηθικά, αλλά και ουσιαστικά για να αποφύγουμε ένα πολύ πιθανό μαζικό αφανισμό; Μέσα από τις πρόσφατες επικήδειες τελετουργίες που μπορεί κανείς να προγραμματίσει ενώ είναι ακόμα ζωντανός, το must have πακέτο επιβίωσης και τη μετάβαση σε μια θρεπτική διατροφή που περιλαμβάνει βίγκαν αμπελοπούλια, υπάρχει ακόμα φως στην άκρη του τούνελ. Και όλα αυτά υπό τον ήχο του νέου τραγουδιού της Ven “Homo Auditus”.

Συντελεστές: To έργο είναι σύλληψη, σκηνοθεσία και συγγραφή της Λίας Χαράκη σε συζήτηση, έρευνα και ανάπτυξη με τη δημιουργική ομάδα καλλιτεχνών / ερμηνευτών Aλέξης Bασιλείου, Ανδρέας Κέντης, Αριάνα Μαρκουλίδου, Ελεάνα Aλεξάνδρου. Τo κείμενο και η κίνηση έχουν αναπτυχθεί και προσαρμοστεί με τη δημιουργική ομάδα. Η μουσική και ο σχεδιασμός ήχου δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Χριστοφίδη και την επιμέλεια σκηνικού xώρου έκανε ο Γιάννης Τουμαζής. H επιμέλεια, ο σχεδιασμός και η κατασκευή κοστουμιών έγινε από την Αριάνα Μαρκουλίδου και ο σχεδιασμός φωτισμού από τον Sakari Laurila. Ο Guy Cools πρόσφερε συμβουλές στη δραματουργία και η Αυγή Σαββίδου στα θέματα καθοδήγησης επιχειρήσεων. Τα γραφιστικά έκανε η Χριστίνα Πάντζαρου και η Μαρία Ευσταθίου βοήθησε στη παραγωγή εκ μέρους του NiMAC, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη. Oι φιλοξενούμενοι

καλλιτέχνες που εμφανίζονται είναι οι Aleksandra Borys στην οθόνη και ο Sakari Laurila στην κιθάρα. Οι στοίχοι και η σύνθεση του τραγουδιού ‘Homo Auditus’ έγιναν από τη Λία Χαράκη.

Η παράσταση θα είναι στα αγγλικά

Info: 22, 23 και 24 Οκτωβρίου, Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στις 20:30, liaharaki.com

Διάβασε ακόμη