Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η έκθεση “4Elegy” από δύο γυναίκες δημιουργούς που θα παρουσιαστεί στο The Gym

Και προτείνει μία σειρά από overcoats με έμπνευση την κυπριακή παράδοση.

Δύο γυναίκες δημιουργοί, η Ειρήνη Σταύρου, δημιουργός του brand ElegyConcept, και η Έλενα Παρούτη, μέλος της ομάδας ΕΠΙΤΕΣΣΕΡΑ Αρχιτέκτονες, με έμπνευση από την κυπριακή παράδοση, δημιούργησαν μία σειρά από κοσμήματα και υφασμάτινα κομμάτια τα οποία θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο The Gym στη Λευκωσία την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου μεταξύ 6μμ και 9μμ.

Διάβασε ακόμη – “landscapes I/in vitro”: Η έκθεση της Μαρίας Κοφτερού στην Isnotgallery

Οι δύο δημιουργοί ανακαλούν μνήμες από την Κυπριακή παράδοση και τη φύση και επεξεργάζονται μοτίβα και σύμβολα δίνοντάς τους μια νέα διάσταση και μία εξελιγμένη μορφή.

Αυτά, τα επεξεργασμένα μοτίβα και σύμβολα, τα οποία αποτελούν συνέχεια στις ρίζες, στην παράδοση, στα έθιμα του τόπου, εντάσσονται σε κοσμήματα και υφάσματα, μέσα από την τεχνογνωσία κυπρίων επαγγελματιών και παρουσιάζονται σε μία άλλη μορφή, στον χώρο της μόδας.

Αυτή τη φορά έμπνευση για το ElegyConcept αποτελούν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κύπρου – και σε συνεργασία με την Έλενα Παρούτη, μέλος της ομάδας ΕΠΙΤΕΣΣΕΡΑ Αρχιτέκτονες προκύπτει το project 4ELEGY .

Μια limited edition σειρά από 4 έργα με αναφορές στους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου (Κούριον, Αμαθούντα, Χοιροκοιτία και Σαλαμίνα) αποτελούν ενδεχομένως την εισαγωγή σε μία νέα προσπάθεια και εξερεύνηση. Tέσσερα overcoats με μοτίβα εμπνευσμένα από τα ευρήματα και τα ίχνη των αρχαιολογικών χώρων.

Η όλη προσέγγιση εκτός από την εικαστική της πλευρά, συνδυάζει, προσεγγίζει και συνδιαλέγεται με εικόνες και σχέδια μέσα από την ιστορία του τόπου μας.

Lucky Charms

Στην έκθεση θα βρεις και τα γούρια του Elegy concept τα οποίο προκύπτουν από ένα συνδυασμό των λαϊκών τεχνών της Κύπρου, ο οποίος μεταφέρεται σε ένα σύγχρονο χειροποίητο κόσμημα, φτιαγμένο από ασήμι 925 σε αυθεντικό αργυρό χρώμα, οξυδωμένο αργυρό και επίχρυσο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elegy Art Concept / Irene Stavrou (@elegyconcept2021)

Διάβασε ακόμη