Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί εξωτικοί προορισμοί για το 2024

Οι πιο συναρπαστικοί “επίγειοι παράδεισοι” στον κόσμο.

Για τους Κύπριους- και γενικότερα για τους Ευρωπαίους- οι φθηνότερες περιοχές για να ταξιδέψει κάποιος το 2024 παραμένουν αυτές των δύο προηγούμενων ετών: ανατολική Ευρώπη, βόρεια Αφρική και νοτιοανατολική Ασία. Μιλάμε όμως για περιοχές του κόσμου που περιλαμβάνουν πολλούς εξωτικούς προορισμούς. Ποια είναι όμως η απολύτως φθηνότερη χώρα στον κόσμο για να ταξιδέψει κανείς το 2024; Η απάντηση είναι το Λάος.

Ένας συναρπαστικός προορισμός

Το Λάος είναι μια πανέμορφη χώρα με αξιοσημείωτο πολιτιστικό πλούτο, τροπικό κλίμα και ιδιαίτερα συναρπαστικά δάση. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία και για να φτάσεις εκεί από την Ελλάδα με αεροπλάνο είναι ένα αρκετά μακρύ ταξίδι. Ωστόσο, παρόλο που δεν είναι κοντά μας, είναι ο φθηνότερος προορισμός από όλους.

Διάβασε ακόμη – Μέσα στο πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμo

Στο Λάος θα χρειαστεί να ξοδέψεις περίπου 25 ευρώ την ημέρα. Πράγμα που σημαίνει ότι ένα 10ήμερο ταξίδι θα μας κοστίσει μόνο 250 ευρώ ανά άτομο. Πρόκειται για ένα απίστευτα χαμηλό ποσό. Για όσους αρέσκονται σε μακρόχρονες διαμονές, δηλαδή, η εξοικονόμηση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Στην πραγματικότητα, η διαμονή στο Λάος για έναν μήνα κοστίζει συνολικά μόνο 750 ευρώ. Ένα ποσό που είναι συχνά χαμηλότερο από αυτό που θα ξοδεύαμε αν μέναμε στο σπίτι μας στην Ελλάδα και ζούσαμε την κλασική καθημερινότητα, αντί να ταξιδεύουμε.

Άλλοι εξωτικοί προορισμοί

Η ομορφιά της νοτιοανατολικής Ασίας είναι γνωστή: το Λάος, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ είναι από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στον κόσμο, και είναι έτσι για προφανείς λόγους: η κρυστάλλινη θάλασσα, οι όμορφες και προσβάσιμες τροπικές παραλίες, αλλά και οι ιεροί ναοί, τα εξωτικά ζώα, το εξαιρετικό και φημισμένο φαγητό, οι φιλόξενοι πληθυσμοί και οι χαμηλές τιμές.

Διάβασε ακόμη – 7 τρόποι να εντάξεις βιβλιοθήκες στο design σου

Ωστόσο, το Λάος, ανάμεσα σε όλες αυτές τις χώρες, έχει μια ιδιαιτερότητα, ένα γεγονός που ξεχωρίζει, και αυτό είναι το κόστος. Καμία χώρα δεν κοστίζει λιγότερο. Ποιοι είναι όμως οι έξι φθηνότεροι προορισμοί για το 2024; Μπορείς να δεις παρακάτω και να πράξεις αναλόγως.

Λάος

Βιετνάμ

Καμπότζη

Ταϊλάνδη

Ινδονησία

Φιλιππίνες

Πηγή: esquire.com.gr

Διάβασε ακόμη