Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Αυτός είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο

Ανάμεσα σε 100 πόλεις, αυτή ξεχωρίζει.

Τα μέρη του κόσμου που μπορείς να πας και να λατρέψεις είναι πολλά. Ο καθένας από εμάς σίγουρα ξεχωρίζει κάποια χώρα, πόλη ή χωριό, λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν του κριτήρια υποκειμενικά. Αντικειμενικά όμως μιλώντας, ποιος είναι άραγε ο καλύτερος τουριστικός προορισμός;

Το Top 100 City Destinations Index συνέκρινε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως ο τουρισμός, η βιωσιμότητα, οι τιμές και οι πολιτιστικές προσφορές, καταλήγοντας σε μία πόλη της Ευρώπης ως τον καλύτερο τουριστικό προορισμό. Και ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά η γαλλική πρωτεύουσα, το αγαπημένο σε όλους Παρίσι.

Διάβασε ακόμη – Μια Κύπρια travel blogger μας παρουσιάζει 4 αγαπημένες γωνιές του σπιτιού της

Ανάμεσα σε 100 πόλεις, το Παρίσι κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του εξίσου ωραίες και όμορφες πόλεις εκτός αλλά και εντός Ευρώπης. Η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και το Λονδίνο είναι κάποιες από τις πόλεις που συγκέντρωσαν επίσης υψηλές βαθμολογίες, σε πολλές μάλιστα διαφορετικές πτυχές που αφορούν τους τουρίστες, ενώ εκτός Ευρώπης, το Τόκιο, το Ντουμπάι και η Νέα Υόρκη φάνηκε ότι αγαπιούνται πολύ από τους τουρίστες.

Με λίγα λόγια, οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριάρχησαν δίχως αμφιβολία στην πρώτη 20άδα, σύμφωνα πάντα με το Euronews, όμως οι τουρίστες σίγουρα δεν “φηφίζουν” μόνο τη γηραιά ήπειρο. Για την ακρίβεια, το Ντουμπάι βρέθηκε στη δεύτερη θέση του Top 100 City Destinations Index, αμέσως δηλαδή μετά το Παρίσι, με το Τόκιο να ακολουθεί.

Διάβασε ακόμη – Επισκέψου τον Καλοπαναγιώτη για μια ξεχωριστή εμπειρία glamping

Το ότι το Παρίσι πάντως βρίσκεται στην πρώτη θέση, μάλλον δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν. Πολύ πιθανόν δηλαδή να είχες μαντέψει τον προορισμό πολύ πριν κάνεις κλικ στο άρθρο αυτό.

Πηγή: esquire.com.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη