Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Για μια χούφτα ευτυχισμένες μέρες”: Παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Α. Στυλιανού

Στο ARTOS στη Λευκωσία.

Το διήγημα της Μαρίας Α. Στυλιανού “Για μια χούφτα ευτυχισμένες μέρες” θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 29 Απριλίου στο Artos House στη Λευκωσία στις 7μμ.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η ηθοποιός Ειρήνη Καραγιώργη. Για το έργο της συγγραφέως θα μιλήσουν: Δρ Μαίρη Κουτσελίνη, Ομότιμη Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Αναπτυξιακής, Εκπαιδευτικής & Γνωστικής Ψυχολογίας, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η ίδια η συγγραφέας, Μαρία Α. Στυλιανού, Κοινωνιολόγος, Ειδικός σε Θέματα Φύλου και Ισότητας.

Συρραφή αποσπασμάτων από το έργο θα αναγνώσει η ηθοποιός, Ειρήνη Καραγιώργη, με την ζωντανή μουσική εκτέλεση επιλεγμένων κλασσικών τραγουδιών του Μάνου Χατζηδάκη με τους: Μαρία Σέα (φωνή) και Χριστόφορο Χριστοφίδη (πλήκτρα).

Θα ακολουθήσει δεξίωση με κόκκινο κρασί και υπογραφή βιβλίων από τη συγγραφέα.

Το διήγημα

Μέσα από τις σελίδες της τρυφερής αφήγησης του σύντομου αυτού έργου θα περιδιαβούμε τη προσωπική διαδρομή της νεαρής Άννας από την Λετονία για να συναντήσει την δική της ευτυχία. Συγκεκριμένα, θα γνωρίσουμε και θα ψηλαφίσουμε μια βασανισμένη ψυχή, την πανέμορφη Άννα, η οποία αναμετριέται με τον ίδιο της τον εαυτό για να υπερβεί τα ψυχικά της τραύματα. Θα την δούμε να κάνει μια αναρίθμητη σειρά από σφάλματα και πτώσεις, με απόλυτο ζητούμενο να κτίσει τον δικό της επίγειο Παράδεισο, να βρει το ημέρωμα της ψυχή της.

Όσο αφορά το έργο, διαπραγματεύεται διαχρονικά και σύγχρονα θέματα, όπως η υπαρξιακή αναζήτηση νοήματος ζωής, η ψυχική υγεία, ο ανεκπλήρωτος αλλά αμοιβαίος έρωτας, τα ανθρώπινα λάθη και πάθη, ο αγοραίος έρωτας, το γυναικείο κάλλος, η συνύπαρξη της ομορφιάς και της ασχήμιας στο κόσμο μας, ενώ στέλνει παράλληλα και αντιπολεμικά μηνύματα τόσο επίκαιρα για την ταραχώδη εποχή μας.

Info: Artos House– Resart, τηλ.: 22 445455, [email protected], www.artoshouse.org

Διάβασε ακόμη