Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

5+1 τάσεις που θα δούμε στα ταξίδια το 2024

Τα νέα trends της νέας χρονιά.

Ένα από τα πράγματα που στερηθήκαμε την περίοδο της πανδημίας ήταν τα ταξίδια. Έτσι, το 2022 ήταν η χρονιά που επιστρέψαμε με ενθουσιασμό σε αυτά αλλά τηρώντας πολλά μέτρα προστασίας. Το 2023 μας βρήκε να κάνουμε τις περισσότερες αποδράσεις που έχουμε κάνει ποτέ επιλέγοντας διαφορετικά μέρη και τρόπους για να ταξιδέψουμε. Κάναμε μέχρι το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα! Τι μας επιφυλάσσει λοιπόν η νέα χρονιά;

Ως ταξιδιώτες θα δώσουμε προτεραιότητα μέσα στο 2024 σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για εμάς. Θα αναζητήσουμε πιο ουσιαστικές εμπειρίες που θα αφήσουν θετικό αποτύπωμα, θα περάσουμε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα και θα ζήσουμε στιγμές ευεξίας που θα έχουν διάρκεια. Μέσα στη νέα χρονιά θα επιλέγουμε με μεγαλύτερη προσοχή τους προορισμούς, θα κατεβάσουμε τους ρυθμούς μας για να απολαύσουμε την ησυχία και τα αστέρια, θα καλομάθουμε με φαγητό σε νέα και ενδιαφέροντα μέρη και θα βυθιστούμε σε πρακτικές ευεξίας που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο.

Διάβασε ακόμη – Kourtney Kardashian: Μας ξεναγεί στην πολυτελή έπαυλη της αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 6 από τις μεγαλύτερες τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2024.

Άστρο-τουρισμός

Αυτή η τάση αφορά τους λάτρεις της αστρονομίας. Αν και δεν είναι κάτι καινούριο το να ατενίζουμε τα αστέρια στις διακοπές μας αλλά όσο ο ψηφιακός κόσμος εξαπλώνεται αναζητούμε όλο και περισσότερες γνώσεις για το σύμπαν που μας περιβάλει. Στα ταξίδια μεταφράζεται ως το κυνήγι των αστρονομικών φαινομένων όπως είναι για παράδειγμα το Βόρειο Σέλας που φέτος κάποιοι είχαν την τύχη να το δουν και από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, το 2024 ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα θα συμπεριλάβουν τόσο στην κατασκευή τους όσο και στον προγραμματισμό τους ευκαιρίες για βραδιές κάτω από τα αστέρια.

Ανταλλαγή σπιτιών

Η ανάγκη για περισσότερο χρόνο μακριά από το σπίτι γεννά μεγαλύτερη ανάγκη για τηλεργασία και αυτό μπορεί να συνεπάγεται και μια ζωή στο εξωτερικό. Ωστόσο, το οικονομικό είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας αν δεν μιλάμε για μία μόνιμη εγκατάσταση και για αυτό θα γνωρίσει μεγάλη άνθηση η ανταλλαγή σπιτιών. Θυμήσου την επίκαιρη ταινία The Holiday όπου η  Iris Simpkins (Kate Wisnlet) ανταλλάσει την εξοχική της κατοικία στην Αγγλία με το μοντέρνο σπίτι της Amanda Woods (Cameron Diaz) στο Λος Άντζελες.

Οι σταθμοί των τρένων

Συχνά περνάμε στους σταθμούς των τρένων όσο χρόνο χρειάζεται για να προλάβουμε ένα τρένο ή να υπολογίσουμε τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε αφού φτάσουμε. Στις μέρες μας αυτό αλλάζει καθώς οι σταθμοί αναγκάζονται να καλύψουν με έναν τρόπο τη νέα συνθήκη που προκύπτει από τις ολοένα και περισσότερες καθυστερήσεις. Δημιουργούν λοιπόν καταστήματα αλλά και εστιατόρια που γίνονται δελεαστικά στους ταξιδιώτες.

Διάβασε ακόμη – Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Minthis

Αθλητικός τουρισμός

Μπορείς να καταλάβεις αυτή την τάση έχοντας ως πρόσφατο παράδειγμα τον Μαραθώνιο της Αθήνας όπου χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο ήρθαν στην πρωτεύουσα για να κάνουν την κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων. Τα αθλητικά γεγονότα, όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, τα τουρνουά τένις ή οι αγώνες ταχύτητας, ήταν πάντα αφορμή για ταξίδι. Κάτι που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο 2024. Μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις που θα λάβει χώρα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Ταξίδια για συναυλία

Το είδαμε αρκετά στα τέλη του 2023 και θα το δούμε να γίνεται ακόμη πιο έντονα με τη νέα χρονιά. Ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι πλέον τα μέρη όπου συνδυάζεις την επίσκεψη με μία συναυλία. Μπορούμε να το αποκαλέσουμε και “φαινόμενο Taylor Swift”. Να σημειώσουμε ότι οι 53 συναυλίες που έκανε η τραγουδίστρια στο πλαίσιο του Era’s Tour, ενός σόου που φτάνει το επίπεδο του Super Bowl, πρόσθεσε 4,3 δισεκατομμύρια στον ΑΕΠ των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο είδος τουρισμού θα είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές για τους ταξιδιώτες αλλά και τους διοργανωτές το 2024.

AI, ο κρυφός συνατξιδιώτης

Το AI ήρθε για να μείνει. Μετά το ρεκόρ που έκανε το ChatGPT ως η εφαρμογή που απέκτησε πιο γρήγορα τους περισσότερους χρήστες, οι ταξιδιώτες αξιοποιούν το ΑΙ για εξερευνήσουν μέρη όπου θα μπορούσαν να πάνε. Μεγάλες ταξιδιωτικές εφαρμογές έχουν μάλιστα άρχισε να το αξιοποιούν. Αν το 2023 ήταν λοιπόν η χρονιά που τα chatbots ήθελαν να σχεδιάσουν το ταξίδι σου, το 2024 το AΙ θα είναι ο κρυφός συνταξιδιώτης σου.

Φωτογραφία: iStock

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη